Bursa Barosu: Polis fezlekesi cadı avıdır!

Bursa Barosu, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün, gezi Parkı eylemlerine katılan kişilerin sivil toplum örgütleri tarafından kışkırtıldığına yönelik fezlekesinde Ankara Barosu’nu da hedefe koymasına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 04.07.2013 - 17:05
Abone Ol google-news

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Türkiye’nin her tarafındaki eylemlerin arkasında daha önce faiz lobileri ile dış mihrakları arayanların umduklarını elde edememelerinden sonra demokratik kuruluşlara ve barolara yöneldiklerini öne sürdü ve şunları söyledi:

”Barolar halkın avukatlarıdır. Demokratik haklarını kullanan insanların uğradığı hak ihlallerine baroların duyarlılık göstermesinden daha doğal ne olabilir? Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki Bursa Barosu’da bu duyarlılıktadır ve bu bilinçtedir.

Bu yaklaşımları kışkırtıcı ya da yönlendirici diye nitelemek için demokrasi bilincinden çok uzak olmak gerekir. Çünkü, polisin uyguladığı şiddeti eleştirmek ve bu hususa ilişkin olarak suç duyurusunda bulunmak, soruşturmayı gerektirir bir hal değildir.

Ne var ki mevcut iktidar, toplumsal haraketi anlamaya çalışmak yerine bu durumu bahaneye dönüştürüp baroları ve diğer demokratik kurumları hedef haline getirmeyi amaçlamaktadır. Bu durumun tam adı cadı avıdır. Bursa Barosu, barolarımıza yönelen ve yönelmesi muhtemel her saldırının karşısındadır ve bilinsin ki Ankara Barosu yalnız değildir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler