Bağış'tan Ricciardone'ye: Eski dost düşman olmaz!

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gezi olaylarına ilişkin ABD Büyükelçisi Ricciardone ile yaşadığı polemikle ilgili yaptığı açıklamada"Eski dost düşman olmaz" dedi.

Yayınlanma: 04.07.2013 - 18:35
Abone Ol google-news

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile yaşadığı 'Gezi' polemiğine ilişkin bir açıklama yaptı.

Riccardona'nin sözlerine ifade özgürlüğü kapsamında cevap verdiğini söyleyen Bağış, "Eski dost düşman olmaz" dedi.

Riccardone, dün gerçekleştirilen ABD'nin Bağımsızlık Günü resepsiyonundaki konuşmasında Gezi Parkı olaylarına değinmiş ve "Kennedy Caddesi'ndeki gösterilerin seslerini duyarken Atatürk'ün sözlerini okudum" ifadelerini kullanmıştı.

Egemen Bağış ise Riccardone'nin sözlerine "Atatürk'ün de dediği gibi millete efendilik olmaz, millete hizmetkarlık olur. Şiddet içemedikçe şiddeti davet etmekdikçe her türlü fikre açığız" sözleriyle karşılık vermişti.

Bakan Bağış, bugün katıldığı bir programda yaşanan polemiği değerlendirdi.

ABD Büyükelçisinin, Gezi Parkı olaylarına ilişkin yaptığı açıklamayı, daha önce AKP Genel Merkezi ziyaretinden sonraki konuşmasıyla karşılaştırdığını belirten Bağış, açıklamaların arasında "ton" farkı olduğunu söyledi.

"Zannediyorum o açıklama sonrası Türkiye'deki bazı kesimlerin baskıları altında, dün farklı bir tonda konuşma yapmayı tercih etmiş olabilir" diyen Bağış, kendisine, bu konuda, Türkiye'nin demokratik hukuk devleti olarak konumunu izah eden bir cevap verdiğini ifade etti.

ABD'nin Türkiye'nin çok eski dostu ve müttefiki olduğuna işaret eden Bağış, "Eski dost düşman olmaz. Biz ABD ile stratejik işbirliğinin sadece askeri alanda değil aynı zamanda ticari, kültürel, sosyal ve akademik alanlarda da devam etmesi için kararlıyız. ABD Büyükelçisi ifade özgürlüğü kapsamında konuşmasını yaptı. Biz de ifade özgürlüğü kapsamında cevabımızı verdik. Amerika'nın doğum gününü bir kez daha kutluyoruz" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler