Portekiz'deki siyasi kriz

Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva, iki bakanın istifasıyla başlayan hükümet krizini çözmek için Başbakan Pedro Passos Coelho'yu kabul etti.

Yayınlanma: 04.07.2013 - 20:24
Abone Ol google-news

Portekiz Başbakanı, Cumhurbaşkanı Silva'nın hükümetin devamını istediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Silva ile görüştükten sonra basına kısa bir açıklama yapan Başbakan Coelho, ''Hükümetin istikrarını sağlamaya yönelik bir görüşme oldu'' dedi.

Coelho, istifa eden Dışişleri Bakanı ve koalisyonun küçük ortağı Sosyal Demokrat Merkezi/Halk Partisi'nin (CDS/PP) lideri Paulo Portas ile görüşmelerini sürdürerek, ''çözüm yolu bulmak için çaba göstereceğini'' vurguladı.

Portekiz Başbakanı, Portas'ın istifasının kişisel olduğunu, CDS/PP'nin hükümete bağlılığını etkilemediğini savundu. Başbakan Coelho, ayrıca ülkenin yaşadığı ciddi ekonomik krize değinerek, ''Portekizlililerin bu zamana kadar yaptığı fedakarlıkların karşılığını almaları ve Portekiz'in tekrar piyasalara geri dönmesi için hükümetin, ekonomik ve finans programlarının koşullarının yerine getirilmesini garanti edecek çözümleri bulması gerektiğini'' söyledi.

Bu arada bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısına istifa eden Dışişleri Bakanı Portas katılmazken, Cumhurbaşkanı Silva'nın ''bu durumun sürdürülebilir olmadığını'' Başbakan Coelho'ya ilettiği bildirildi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Silva'nın, meclisteki diğer siyasi partilerin liderleriyle gelecek Pazartesi günü görüşeceği açıklandı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler