'Alevilik inançlarımızdan ayrı değildir'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılacak Hacı Bektaşi Veli Cem ve Kültür Evi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada; "Alevilik bizleri millet yapan unsurların içinde yer almaktadır. Alevilik inançlarımızdan ayrı değildir"dedi.

Yayınlanma: 04.07.2013 - 20:48
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılacak Hacı Bektaşi Veli Cem ve Kültür Evi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, MHP'nin tarih boyunca her zaman varlığını sürdüren tüm kültürlere muhabbetle baktığını söyledi.

Her zaman ayrıştırmaktan değil, birleştirmekten yana olduklarını anlatan Durmaz, "Alevilik bizleri millet yapan unsurların içinde yer almaktadır. Alevilik inançlarımızdan ayrı değildir. Millet olmamızın içinde Alevilikte, Alevi kültürü de vardır" dedi.

Son dönemlerde milli ve manevi değerlerin toplumsal ayrıştırmaya dönüştürülmek istendiğini ifade eden Durmaz, şöyle konuştu:

"Ülke sorunları hoşgörüyle çözülür. Toplumsal huzursuzluğu aradan çıkarmalıyız. Toplumsal uzlaşıyla sorunları çözmek gerekir. Bu herkesin ortak sorumluluğudur. Bu konuda devletin tüm kurum ve kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir. Birbirimizi karşılıklı anlama, saygı ve tolerans olmadan bu sorunları çözemeyiz. Toplumsal uzlaşı ve hoşgörü içinde olmalıyız. Alevi vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Aleviliği siyasi rant olarak görenler, ayrıştırmadan yanadır."

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ise Türkiye'de 20 milyona yakın alevinin bulunduğunu belirterek yıllarca ötekileştirilen alevilerin toplumsal taleplerine yanıt verilmesini istedi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Türk milliyetçileri olarak bu ülkenin sigortası olduklarını savundu. Kocamaz, "Bu ülkenin ve üniter yapının yıpranmasına, zedelenmesine, zarar görmesine ve bölünmesine asla izin vermeyiz. Aziz Atatürk'ün gösterdiği aydınlık yolda, ülkenin bütünlüğü için sonuna kadar mücadeleye kararlıyız" diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya'nın da katıldığı programda daha sonra temel atma törenini gerçekleştirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler