Gazetelerde Bugün

Erdoğan, Mursi'nin devrilmesi üzerine tatilini keserek kurmaylarıyla buluştu. Haber ''Darbeden daha çok müttefikine üzüldü'' başlığıyla Cumhuriyet'in manşetinde...

Yayınlanma: 05.07.2013 - 20:52
Abone Ol google-news


CUMHURİYET

Darbeden daha çok müttefikine üzüldü


Mısır’daki darbeye en sert tepki, Müslüman Kardeşler’in en büyük müttefiki AKP hükümetinden geldi. Erdoğan, ABD’nin ‘darbe’ demekten çekindiği gelişmeler konusundaki yol haritasını belirlemek için kurmaylarını topladı. Davutoğlu, “Seçimle gelenin darbeyle indirilmesi kabul edilemez” dedi ancak Türkiye’nin hiçbir kesimden yana olmadığını belirterek yeni yönetimle ilişkilerin kesilmeyeceği mesajını verdi.


HÜRRİYET

Darbeci Sisi bekaretçi


Mısır'da yönetime el koyan El Sisi, Mübarek'İn 2011'de devrilmesinden sonra düzenlenen gösterilerde gözaltına alınan kadınların bekaret testine zorlanmasını savunmuştu.



MİLLİYET

Darbe sessizliği

Mısır'da Mursi yönetiminin ordu müdahalesiyle devrilmesine rağmen uluslararası kamuoyu, Batılı liderler ve medya 'darbe' sözünü kullanmaktan özenle kaçınıyor



VATAN

Türkiye teklifini reddetti


Mısır'da ordunun darbe öncesi Cumhurbaşkanı Mursi'ye 'ülkeyi terk et, Türkiye'ye git' dediği ortaya çıktı. Mursi ülkesinde kalmayı tercih etti.



RADİKAL

Umutsuz direniş

Mısır'daki darbenin iki yüzü var. Bir taraf bunu darbe olarak görmüyor. Öteki tarafta öfke ve ihanete uğramışlık hissi var.



AKŞAM

Cadı avı başladı


Mısır'ın ilk seçilmiş lideri olan Mursi'nin darbeyle görevden alınmasının ardından ordunun atadığı geçici hükümet, Müslüman Kardeşler'İn 300 üyesi hakkında tutuklama kararı çıakrdı. Mursi ev hapsine alındı.



SÖZCÜ

Ergenekon sanıklarına tahliye yolu


Yüce Mahkeme, Ergenekon Davası'nın bitmesine 1 ay kala terör suçuna 10 yıl tutukluluk getiren düzenlemeyi iptal etti



HABERTÜRK

Türkiye kaygılı

TBMM'den, Mısır'daki darbeye sert kınama geldi: ''Gasp edilen yönetim derhal halka iade edilmelidir.''



SABAH

Sırtından hançerlendi


Darbecilerin geçici Cumhurbaşkanı yaptığı Mansur'u da darbecilerin kamutanı General Sisi'yi de Mursi atamıştı



POSTA

Darbe seviciler


2011'deki 'Arap Baharı' ile demokrasi geldiği düşünülen Mısır'da önceki gece yine darbe oldu. 1 yıl önce diktatör Mübarek'i deviren asker bu kez de seçimle gelen Cumhurbaşkanı Mursi'yi indirdi. 'Demokrasi tutkunu Mısır halkı' 'Arap Baharı'nın başladığı Tahrir Meydanı'nda dün havai fişekli darbe kutlaması yaptı!



BİRGÜN

Siz darbe yapmayı çok iyi bilirsiniz...


Mübarek'i deviren halk isyanının önüne geçmek için darbe yapan, sonra da Mursi'yi iktidara getiren ordu yine aynı yola girdi. Daha önce Mısır'da ordu ve NATO müdahalesini destekleyip ''devrim'' diyen AKP'liler ise sıra kardeşleri Mursi'ye gelince feryat etti



YENİ ŞAFAK

4 Temmuz utanç günü


Dünya, Mısır'ın demokratik seçimlerle iktidara gelen ilk cumhurbaşkanının ordu darbesiyle indirilmesine tepki göstermedi. ABD Başkanı Obama açıklamasında 'darbe' ifadesini dahi kullanmadı. 'Demokrasinin kalesi' AB 'taraf değiliz' demekle yetindi. İsrail ise cuntayı alkışladı.



ZAMAN

İhvan’a tutuklama dalgası


Mısır ordusu, darbenin ilk günü işe gözaltılarla başladı. Devlet Başkanı Muhammed Mursi ve ekibinin tutuklanarak Hüsnü Mübarek’in kaldığı Kahire’deki Tora Cezaevi’ne gönderildiği iddia ediliyor. Müslüman Kardeşler hareketine yönelik de tutuklama furyası başlatıldı. Harekete bağlı televizyonların kapısına kilit vurulurken yaklaşık 300 kişinin cezaevine gönderildiği belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler