"Görevimiz bu ülkenin menfaatlerini korumak"

Türk Sağlık-Sen üyeleriyle toplantı yapmak üzere Milas'a giden sendika Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Görevimiz sadece çalışanlarımızı değil bu ülkenin menfaatlerini de koruyup kollamak'' dedi.

Yayınlanma: 19.02.2009 - 14:15
Abone Ol google-news

Sendika üyeleriyle toplantı yapmak üzere Muğla'nın Milas ilçesine gelen Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık personelini ziyaret etti.

Sendikasına bağlı çalışanlarla toplantı yapan Kahveci, bir doktorun ''Ergenekon soruşturması'' ile ilgili düşüncelerini sorması üzerine ''Şunu açık yüreklilikle söylüyorum. Görevimiz sadece çalışanlarımızı değil bu ülkenin menfaatlerini de koruyup kollamak. Ergenekon ismini doğru bulmuyorum. Ergenekon ismi Türklüğün destanının yazıldığı bir konudur. Bu çok doğru bir yaklaşım değil'' diye konuştu.

Demokrasi dışı bir unsuru Türk Sağlık-Sen'in doğru bulmayacağına işaret eden Kahveci, 28 Şubatın ertesi günü ''kesintisiz demokrasi'' diye Kızılay Meydanı'nda bildiri dağıttıklarını söyledi.

Kahveci, şunları kaydetti: ''Demokrasinin vazgeçilmez unsurları siyasi partiler ile sivil toplum örgütleridir. O anlamda her türlü düşüncemiz demokrasiden yanadır. Demokrasi dışı oluşumlar varsa Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız mahkemeleri gerekeni yapar. Ancak insanı alıp götürüyorsunuz sonra 'Kusura bakmayın elimizde delil yokmuş' diyorsunuz. İnsanların toplumdaki itibarı zedelenmemeli. Ancak şunu kesinlikle söylüyorum, yasa dışı oluşumları kesinlikle desteklemiyoruz''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler