Erdoğan'ın gündemi Mısır

Başbakan Erdoğan'ın, Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları 2. Kurultay'nda yaptığı konuşmada gündem maddesi Mısır oldu. Erdoğan, 'Elindeki silah gücüne, medya gücüne güvenen demokrasi inşa edemez' dedi.

Yayınlanma: 05.07.2013 - 12:15
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları 2. Kurultayı'nın  kapanış oturumunda konuşuyor. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

- Masum sivillere yönelik bu saldırıyı insanlık adına biz her zaman hatırımızda tutacağız. Başbağlar’da ölen 33 kardeşimizi tekrar yad ediyorum.

- Ülke olarak yurtdışında gösterdiğiniz başarılardan dolayı sizlerle iftihar ediyoruz. Her birinizden ülkenize vefa borçlarınızı da ödemenizi bekliyoruz. Bazılarınız Türkiye’de doğdu, sonra yurtdışına gitti. Bazılarınız yurtdışında doğdu, orada hayat kurdu. Her durumda vatanınıza karşı vefa borcunuz var. Bu borcu ödemenin en iyi yolu geride gelenlerin sizlerin izinde gitmesini sağlamak ve bunun için çalışmaktır.
 

Mısır'da darbe

- Ben şu anda Batı'ya şaşırıyorum. Darbe diyemedi.Bazıları çıkıyor darbeler kötü ama diyor aması yok darbe kötüdür. 1 yıl önce iktidara gelmiş bir lidere bu yapılamaz. Bugün Mısır'a sessiz kalanlar yarın başka bir yere yapılan müdahale konusunda sessiz kalacaklardır.

- Özellikle Avrupa Birliği açıp müktesebatına tekrar bakmalı. Demokrasi böyşe bir şeyi kabul etmez. Sandık namustur. Demokrasiyi yok etmek için darbe yapmayı gerektirmez. Çoğunluğu ezmek de aynı anlama gelir.

- Mısır'da olan şu an azınlığın çoğunluğa tahakkümüdür. İnsanlar ister çoban olsun ister profesör olsun kendileri için doğruyu ancak kendileri bilir. Şüphesiz sandıkla gelen iktidar demokrasiyi rafa kaldıramaz. Kimse çoğunluğu ezemez. Elindeki silah gücüne, medya gücüne güvenen demokrasi inşa edemez.

- Meydanlar değil sandıklar ülkeyi yansıtır. Meydanlara bakıp sandık sonucunu görmezden gelinemez.Bu çifte standart değil de nedir. Getirdikleri darbeyle başarılı olacaklarını zannediyorlar. Önceki yönetimler birçok yolsuzluklara aracı olmuşlarsa onlar da olur.

- Başarısız oldular. Seçimin bir zamanı olur. Sandıkta millet gerekeni yapar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon