Yüksekova'da karakol eylemi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Doski Bölgesi'ndeki Rahmo Tepe'ye kurulan seyyar karakolun kaldırılması için BDP İlçe örgütü tarafından eylem yapıldı.

Yayınlanma: 05.07.2013 - 20:00
Abone Ol google-news

Araçlarla bölgeye giden eylemciler karakola yürümek istedi. Dağlık bölgede polisin de destek verdiği jandarma, kendilerine taş atan ve kurulan barikatı aşmaya çalışan eylemcilere müdahale etti.

Saat 16.00 sıralarında Yüksekova İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıktaki Doski Bölgesi'ndeki Gürkavak Köyü içerisinde bulunan Rahmo Tepesi'ne 3 yıl önce kurulan karakola giden yaklaşık 3 bin kişi, ilk olarak karakolun kurulduğu tepeye tırmandı. Jandarmanın etten duvar ördüğü karakol önünde slogan atıp, PKK bayrakları ile Öcalan resimleri açan grup sık sık 'Biji Serok Apo', 'Selam selam İmralı'ya bin selam' sloganları attı.

Asker mayın konusunda sıksık uyardı

Karakol önünde toplanan karabalık sık sık asker tarafından mayın konusunda uyarıldı. Askeri bir yetkili, "Üzücü bir olay olmasını istemiyoruz. Yolda mayın taraması yaptık. Ancak arazide eskiden kalmış patlamamış mühimmat olabilir. Lütfen arazide dolaşmayın dikkatli olun" uyarısında bulundu. ,

Karakola yürüdüler komutan uyardı

Bir süre askerin etten duvar ördüğü bölgede halay çeken eylemciler karakola doğru yürüyüşe geçti. Askerden yol vermesini isteyen eylemciler askerin barikatını aşmayınca taşla saldırdı. Asker eylemcilere gaz bombasıyla müdahale edip havaya uyarı ateşi açtı. Kısa süreli müdahale sonrası askeri bir yetkili, "Bu topraklarda bir çiçeğin bile solması bizi üzer. Lütfen sağduyulu davranalım" diyerek aralarında BDP İlçe Başkanı Nail Durmaz'ın da bulunduğu bir grup yöneticiyle görüştü.

Polisten jandarmaya destek

Karakol çevresinde güvenlik sağlayan jandarmalara polisin de destek vermesi dikkat çekti. Müdahale sırasında bazı polisler gaz bombası kullanırken, askeri yetkili ve BDP'lilerin görüşmesinin ardından eylemci grup sakinleşip oturmaya başladı. Bu sırada bazı eylemciler jandarmaların önünde el ele tutuşarak güvenlik sağlayarak taşkınlık yapılmasına izin vermedi. Dha'nın haberine göre eylemciler de karakolun kaldırılmasına kadar burada oturacaklarını söylediler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler