Taksim Dayanışması: Bugün Gezi'deyiz

Taksim Dayanışması, bölgedeki planları iptal eden mahkeme kararını tebliğ etmek üzere bugün Taksim'de toplanma çağrısı yaptı. Halk, hayatını kaybedenleri anmak, talepleri yeniden anımsatmak, şiddeti kınamak ve parkın kendilerine açılması için saat 19.00'da Taksim'de buluşacak.

Yayınlanma: 06.07.2013 - 06:21
Abone Ol google-news

 Taksim Dayanışması, Gezi Parkı’na Topçu Kışlası’nın inşaasını da kapsayan Yayalaştırma Projesi’nin dayanağı olan planları iptal eden mahkeme kararını tebliğ etmek üzere bugün Taksim’de toplanma çağrısı yaptı. Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenleri anmak, talepleri yeniden hatırlatmak ve hâlâ tüm Türkiye’de yaşanan şiddeti kınamak üzere binlerce kişi bugün 19.00’da mahkemenin gerekçeli kararıyla Taksim’de buluşacak. Dayanışma tarafından yapılan açıklamada, “Bizi biz yapan bütün değer ve renklerimizle, sarsılmaz bir sağduyu, direnme gücü, kararlılık ve inanılmaz bir yaratıcılıkla, yaşamın olduğu her alanda hâlâ bir aradayız. Taleplerimizden ve kazanımlarımızdan vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz” denildi. Gezi Parkı merdivenlerinde açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise polis müdahalesi olmaması için tüm devlet yetkililerini sağduyuya çağırdı. Salıcı, “Park kamuya ait, halk parkı kullanmak istiyor. Polis burasını boşaltmalı” dedi.

 

Polis araçları artıyor

Konuyla ilgili Twitter'dan #GEZIBUGUNHALKIN hastagi başlatılarak yorumlar yapılırken, polis de AKM ve Gezi Parkı önünde bekleyişini sürdürüyor. Taksim Meydanı’nda duran çevik kuvvet otobüslerinin ve polisleri taşıyan İETT otobüslerinin sayısının arttığı da yine Taksim Meydanı ve çevresinde dikkat çekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler