Wimbledon'da finalin adı belli oldu

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkeklerde 2 numaralı seri başı Britanyalı Andy Murray, 24 numaralı seri başı Polonyalı Jerzy Janowicz'i 3-1 yenerek finalde Novak Djokovic'in rakibi oldu.

Yayınlanma: 06.07.2013 - 07:04
Abone Ol google-news

Merkez kortta oynanan günün ikinci maçında, geçen yılın finalisti Andy Murray, grand slam'lerde yarı finale yükselen ilk Polonyalı erkek tenisçi olan Jankowicz'i 6-7, 6-4, 6-4 ve 6-3'lük setlerle 3-1 yenerek üst üste ikinci kez Wimbledon'da finale çıktı.

İlk sette 3 kez servis kırma puanı elde eden Murray karşısında Polonyalı raket servisine tutundu ve kazananı tie-break belirledi. Üst üste bulduğu sayılarla 4-0 öne geçen Janowicz, tie-break'i 7-2, 50 dakika süren seti de 7-6 kazandı. 26 yaşındaki Murray, bu yıl turnuvada ilk kez tie-break'le set kaybetti.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın altın madalyalı ismi Murray, ikinci sete servis kırarak başladı ve servis oyununu da alarak 2-0 öne geçti. Avantajını set sonuna kadar koruyan Murray, seti 6-4 alarak durumu 1-1 yaptı.

Wimbledon'da üst üste 5. yarı finalini oynayan Murray'nin 4. oyunda servisini kıran Janowicz 3-1 öne geçti. Rakibine 7. ve 9. oyunlarda servis kırarak karşılık veren Britanyalı tenisçi, bu seti de 6-4 kazandı. 22 yaşındaki Polonyalı raket, bu sette turnuvadaki 100. "ace"ini attı.

Dördüncü set öncesinde merkez kortun çatısının kapatılması yönündeki karara Andy Murray büyük tepki gösterdi. Ancak karar değişmedi ve çatının kapatılması için verilen aranın ardından mücadele yeniden başladı.

Fred Perry'nin 1936 yılında kupayı kaldırmasından bu yana şampiyon çıkaramayan Britanyalıların umudu Murray, dördüncü setin üçüncü oyununda servis kırdı ve bir sonraki oyunu da sıfıra karşı alarak 3-1'lik üstünlük sağladı. 9. oyunda bir kez daha servis kıran Britanyalı tenisçi, seti 6-3, maçı da 3-1 kazanarak adını finale yazdırdı.

Toplam 27 şampiyonluğu bulunan Murray, maçı 20 "ace", 49 "winner", 15 basit ve 1 çift hatayla tamamlarken, Janowicz ise 9 "ace", 43 "winner", 43 basit ve 11 çift hatayla maçı bitirdi.


Djokovic ile Murray'nin 19. randevusu

Tek erkekler finalinde şampiyonluk mücadelesi verecek Sırp Novak Djokovic ve Britanyalı Andy Murray, bugüne kadar 18 kez karşılaştı. Djokovic, bu maçların 11'inden galibiyetle ayrıldı.

İki raket en son bu yılki Avustralya açık finalinde kozlarını paylaşırken, rakibini 3-1 mağlup eden Sırp tenisçi şampiyonluğa uzandı.


Tek kadınlarda şampiyon belli oluyor


Merkez kortta oynanacak tek kadınlar final maçında 15 numaralı seri başı Fransız Marion Bartoli ile 23 numaralı seri başı Alman Sabine Lisicki karşı karşıya gelecek.

Lisicki ile Bartoli bugüne kadar 4 kez karşılaşırken, maçların 3'ünü Alman tenisçi kazandı. Alman raket, 2 yıl önceki Wimbledon çeyrek finalinde Bartoli ile eşleşmiş ve Fransız rakibini 2-1 yenerek yarı finale yükselmişti. Karşılaşma TSİ 16.00'da başlayacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler