Binlerce Mursi yanlısı Adeviye Meydanı'nda!

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından Mursi taraftarlarının Adeviye Meydanı'nda başlattığı protestosu sürüyor. Öte yandan Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki Refah bölgesinde askeri kontrol noktalarına bu sabah erken saatlerde silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Yayınlanma: 06.07.2013 - 07:21
Abone Ol google-news

Başkent Kahire'de darbe karşıtları ile ordu destekçileri arasında başlayan çatışmalar şiddetinin giderek arttırırken, onbinlerce Mursi taraftarının Adeviye Meydanı'ndan ayrılmıyor.

Ordunun yönetime el koyma kararını protesto eden göstericiler, Muhammed Mursi serbest bırakılmadan ve görevine iade edilmeden evlerine dönmeyeceklerini belirtiyor.

Öte yandan Mursi yanlıları Savunma Bakanlığı önünde toplanıyor. Göstericiler binanın duvarına, yönetime el koyma kararını açıklayan Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'ye atfen, "Ey Sisi, cumhurbaşkanımız Mursi" yazılı pankart astı.

Ülkenin ikinci büyük kenti İskenderiye ve diğer kentlerde de Mursi'ye destek gösterileri aralıksız devam ediyor.

Mısır medyasının çağrısı ile bugün orduya destek veren grupların da akşam saatlerinde Tahrir Meydanı ve İskenderiye kentinde gösteriler düzenleyecekleri bildirildi.

Öte yandan Mısır'da ordunun yönetime el koyarak Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur'u geçici Cumhurbaşkanlığına getirmesine Arap Birliği'nden destek geldiği bildirildi.

Arap Birliği kaynakları, Genel Sekreter Nebil el-Arabi'nin, bir çok Batılı muhatabını, Mısır'da yaşananların askeri darbe olmadığı konusunda ikna etmeye çalıştığını ileri sürdü.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın ardından Ürdün Kralı Abdullah da Mısır'ın geçici Cumhurbaşkanı Mansur'u arayarak tebriklerini iletti.

 

Mısır'da askeri kontrol noktasına saldırı

Görgü tanıkları, Refah'ta kimliği belirsiz silahlı kişilerin, iki güvenlik noktasına ateş açtığını, askerlerin de saldırıya karşılık verdiğini belirtti.

Saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin henüz bilgi edinilemedi.

Sina'da kimliği belirsiz silahlı gruplar, dün sabah erken saatlerde El-Ariş Havaalanı ile 6 ayrı askeri noktayı hedef almış, saldırılarda 1 asker ölmüş, 6 asker yaralanmıştı. Dün gece de kimliği belirsiz kişilerin güvenlik noktalarına düzenlediği iki ayrı silahlı saldırıda 4 polis hayatını kaybetmişti.

Mısır geceyi çatışmayla geçirdi

Mısır'da askeri darbenin ardından meydanları terk etmeyen devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarı göstericilerle askeri müdahaleyi destekleyenler arasında dün gece 6 Ekim Köprüsü üzerinde ve radyo-televizyon binasının önünde çatışmalar yaşandı.

Görgü tanıkları sivil kıyafetli polislerin ve suç grubu "Baltacılar"ın da çatışmaya karıştığını iddia etti. Çatışmada çok sayıda ölü ve yaralı oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler