'Ünzile gerçek oldu'

Otlatmaya götürdüğü 8 koyunu kaybeden öz kızını tek kurşunla öldürdü.

Yayınlanma: 06.07.2013 - 09:42
Abone Ol google-news

Ankara’nın Akyurt ilçesinde hayvancılıkla uğraşan Şevket Ateş, 17 yaşındaki öz kızını, otlatmaya götürdüğü koyunlardan 8 tanesini kaybettiği gerekçesiyle tek kurşunla vurarak öldürdü.Son sözü “Baba beni vurdun!” olan Sefariye’nin o gün nişanı vardı. Sefariye’nin hayatı; Sezen Aksu’nun “Ünzile” şarkısında anlatılan koyun karşılığında küçük yaşta evlendirilen kızın öyküsünü akıllara getirdi.

Tüm aile, sabaha kadar sürüyü aradı, ancak koyunlar bulunamadı. Duruma sinirlenen 5 çocuk babası Şevket Ateş, kahvaltı ettikleri sırada evin en küçük çocuğu olan Sefariye’yi “Sana iki gün mühlet, koyunları getirmezsen sana iki kurşun vereceğim” diyerek tehdit etti. Koyunları nişanlısına vermekle suçlanan Sefariye, babasının bu tehdidine gülümseyerek yanıt verdi. “Sen kime gülüyorsun” diyen baba, aile bireylerinin önünde kızına silahla ateş etti. Kanlar içinde kalan Sefariye’nin son sözü “Baba beni vurdun!” oldu. Genç kız, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Jandarmaya teslim olan baba Ateş, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tanık olarak dinlenen aile bireyleri, Sefariye’nin silahla oynarken kendi kendini vurduğunu söyledi. Buna inanmayan savcı Mustafa Şahin, şüphelinin ve tanıkların yeniden ifadesine başvurdu. İfade değiştiren aile bireyleri, olayın kaza sonucu olduğunu kaydetti. Bununla yetinmeyen savcılık, cezaevi ziyaretçi görüşme kayıtlarında yaptığı incelemede Şevket Ateş’in tanıkları nasıl ifade vermeleri gerektiği konusunda yönlendirdiği anlaşıldı. Bunun üzerine yeniden ifadesi alınan kardeşler Rukiye Ateş, Atakan Ateş, Aslı Koçak, Leyla Ateş ile anne Kamile Ateş; savcıya başlangıçta şüphelinin yoğun baskısı ve kendilerini tehdit etmesi üzerine bu şekilde ifade verdiklerini kaydederek Sefariye’nin babası tarafından evde herkesin içinde vurulduğunu anlattı.

İfadeler yine değişti

Olayı açığa çıkaran savcı Şahin, baba Ateş hakkında öz kızını kasten öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan davada sanık Şevket Ateş, olayın silahın horozunu oynadığı sırada ateş alması sonucu yaşandığını ileri sürdü. Aile bireyleri de ifadelerini geri çekerek olayın kaza olduğunu söyledi. Olay sırasında odada olduğu belirtilen anne Kamile Ateş, savcılıkta verdiği “Kızımı kocam öldürdü” ifadesini duruşmada geri çekerek “Olayın oluşumunu görmedim. Şikâyetim de yoktur, o adam çocuğumun ölümüne neden olduğu için benim gözümde bir suçludur. Onu önce Allah’a, sonra size havale ediyorum” dedi.

(Fotoğraf temsilidir.)
         
 
 
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler