Ruhani'den İngiliz polisine eleştiri

İran'da ağustos ayında cumhurbaşkanlığı görevini devralacak Hasan Ruhani, İngiliz polisi tarafından geçmişte gözaltına alındığını ve polisin "çok kaba, sert ve kalpsiz" olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 06.07.2013 - 12:35
Abone Ol google-news

İran'daki Şah rejimine karşı çıkan Ruhani'nin, devrimden önce İngiliz polisi tarafından gözaltına alındığı ortaya çıktı. 1978 yılında bir evde İran'daki siyasi gelişmeleri konuşurken, İngiliz polisinin eve yaptığı baskın sonucu gözaltına alınan Ruhani, bir süre gözaltında tutuldu, daha sonra parmak izi alınarak serbest bırakıldı.

Ruhani'nin yeni yayımlanan anı kitabıyla ortaya çıkan ve Times gazetesinin bugünkü sayısında yer verdiği olayla ilgili Ruhani, "Polise, 'Ben avukatım, suçum olmadan beni tutuklayamazsınız' dedim. Polis gülerek, hücrenin kapısını kilitledi. Ben de kapıya yumruklarımla vurmaya başladım. 4 saatten sonra polis gidebileceğimi söyledi ve benden özür diledi" diye yazdı.

Hasan Ruhani, birkaç saat sonra İngiliz polisinin kendisini serbest bıraktığını kaydederek, "Polis, 'Sana çok benzeyen bir İranlıyı arıyoruz, o nedenle seni gözaltına aldık' dedi. İngiltere'de iddia edilenin aksine, polis çok kaba, sert ve kalpsiz" ifadelerini kullandı.

1970'lerin sonunda İngiltere'ye ilk kez İngilizce öğrenmek için gelen Ruhani, daha sonraki yıllarda ise Glasgow Caledonian Üniversitesi'nde İslam hukuku üzerine doktorasını yaptı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler