'Su savaşı'na biber gazı ve tazyikli su!

Taksim Anıtı'nın önünde toplanan yurttaşlar kendi aralarında su savaşı başlattı. Çevik kuvvet ekipleri su savaşı yapan grubu 15 dakika sonra kol kola girerek Sıraselviler'e doğru sürerek dağıttı. İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarında polisin eylemcilere tazyikli su ve biber gazlı müdahalesi devam ediyor.

Yayınlanma: 06.07.2013 - 15:35
Abone Ol google-news

Taksim Dayanışması'nın çağrısı ve su savaşı için Taksim'e gelen gruplara polis müdahale etti. Tazyikli su ile yapılan müdahale sırasında gruplar İstiklal Caddesi ve Sıraselvilere yöneldi. Polis, göstericilerin peşinden müdahale ederek ilerledi.

"Gözaltında taciz" protestosuna müdahale

Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nın Sıraselviler ve İstiklal caddelerine bakan tarafında kadın örgütlerine üye bir grup, "gözaltında taciz" olayını protesto etmek için basın açıklaması yaptı. kadınları polis ekipleri engelledi.

Polis'ten su savaşı yapanlara müdahale

Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde saat 18.00'da biraraya gelen kalabalık su savaşı yapmaya başladı. Su savaşı sürerken, "Heryer Taksim heryer direniş" sloganları yükseldi. Bu sırada polis, su savaşı yapan kalabalığı anıt çevresinden uzaklaştırmak için üzerlerine doğru yürüdü. Çevik kuvvet, su savaşı yapanları iterek alandan uzaklaştırdı.

Ara sokaklarda biber gazı

Eylemcilere müdahale eden bir grup çevik kuvet polisi, Galata Kulesi'ne kadar göstericilerin peşinden gitti. Polisler, Taksim Meydanı'na geri dönerken İstiklal Caddesi'nde bazı vatandaşlardan tepki gördü. Polis, İstiklal Caddesi ve ara sokaklarda bulunan gruplara biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. İstiklal Caddesi'ndeki çok sayıda kişinin biber gazından etkilendiği görüldü.

Gürsel Tekin de TOMA'dan etkilendi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de beraberindeki partililerle buraya geldi.

Çevik kuvvet ekipleri, İstiklal Caddesi girişinde barikat oluştururken, Taksim Dayanışması yetkilileri ve polis arasında görüşme yapıldı.

Öte yandan, polisin daha önceki müdahalesiyle ara sokaklara dağılan göstericiler de İstiklal Caddesi girişine geldi.

Polis, uyarılara rağmen dağılmayan gruba TOMA'lardan sıkılan tazyikli suyla müdahale etti. Müdahaleden, Gürsel Tekin ve beraberindeki bazı partililer de etkilendi.

Ara sokaklara kaçan gruptakilerden bazıları gözaltına alınırken, Taksim'e giriş-çıkışlar polis tarafından kapatıldı.

Gaz fişeği yüzüne geldi

Odakule'de Onur Yılmaz adında bir kişi gaz fişeğinin yüzüne gelmesi nedeniyle yaralandı, Yaralı Haseki Hastanesi'ne götürüldü.

İstiklal caddesi'nde polise tepki

Eylemcilere müdahale eden bir grup çevik kuvet polisi, Galata Kulesi'ne kadar göstericilerin peşinden gitti. Yaklaşık 30 polis, Galata'dan İstiklal Caddesi'ni kullanarak Taksim Meydanı'na dönmek istedi. Polis, İstiklal Caddesi'nde ilerlerken vatandaşların tepkisi ile karşılaştı. Bunun üzerine polisler hızlı adımlarla Taksim Meydanı'na doğru ilerledi.

MUAMMER GÜLER'DEN MÜDAHALE AÇIKLAMASI

GÜRSEL TEKİN DE TAKSİM'DEYDİ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler