'Mübarek ile Mursi'nin kaderi Tahrir'de kesişti'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mısır'ın devrik lideri Mübarek ile geçtiğimiz günlerde askeri darbe ile koltuğundan olan Mursi'nin kaderinin Tahrir Meydanı'nda kesiştiğini söyledi.

Yayınlanma: 06.07.2013 - 18:50
Abone Ol google-news

Partisinin Çankırı Belediye başkan adayını açıklamak üzere geldiği Çankırı’da partililer tarafından karşılanan Devlet Bahçeli, Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda yaptığı konuşmada, çözüm süreci ve Mısır'daki askeri darbeye karşı yeterli tepkiyi gösteremediği gerekçesiyle Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Konuşmasının önemli bölümünde çözüm süreci ile ülkenin çözüm değil çözülmenin eşiğine çekilmek istendiğini belirten Devlet Bahçeli, Lice'de olanların isyan provası olduğunu söyledi. İmralı canisinin çözüm sürecini kendi özgürlüğü için kullandığını belirten Bahçeli, "PKK Türk milletinin egemenlik alanını daraltmaya çalışıyor. Bizim millet adına sorun olarak gördüklerimizi, başkaları başarı olarak görüyor" dedi.

Mursi kendisine verilen krediyi iyi kullanamadı

3 Temmuz akşamı Mısır'da bir askeri darbenin yaşandığını belirten MHP Lideri Bahçeli, "Mursi koltuğundan olmuş ve göz hapsine alınmıştır. Mısır'daki bu gelişmenin hem ülkemize, hem de bölgemize yansımaları oldukça endişe vericidir. Bu darbenin normal karşılanması mümkün değildir. Seçimle işbaşına gelen bir kişinin askeri darbe ile indirilmesi ilkelliktir. Demokrasiden demokrasiye nasıl sapıldığı, sandıktan silaha nasıl geçildiği gözlenmiştir. Darbeyi destekleyen hercü, mercüye dönüşmüştür. Mübarek ile Mursi’nini kaderi Tahrir’de kesişmiştir. Tahrirle gelen, Tahrirle gitmiştir. Mursi kendisine verilen krediyi iyi kullanamamıştır. Toplumsal yapıyı Başbakan Erdoğan’ın yaptığı gibi bozmuştur. Toplumsal itirazları ciddiye almamıştır. Uzlaşmadan kaçmış, diyalog kanallarını paslandırmıştır" diye konuştu.

Mısır'da firavun tekrar dirilmiştir

Mısır'daki darbe sonrası Başbakan Erdoğan'ın tutumunu da eleştiren Devlet Bahçeli, asıl failin es geçilerek AB'ye odaklanıldığını belirtti. Bahçeli, "Sayın Başbakan ve uluslararası toplum darbeyi net ifadelerle kınamalıdır. Acaba Sayın Başbakan sonu Mursi gibi olmakla mı tehdit edilmektedir. Mısır'da Firavun tekrar dirilmiştir. Bir an evvel bu kaosun bitip yeniden demokrasinin işler hale gelmesi gerekmektedir" dedi.

2014 Mahalli seçimlerinde MHP'nin Çankırı Belediye Başkan adaylarının Hakkı Yalçın olduğunu belirten Devlet Bahçeli şunları söyledi: "Belediye başkan adayımız için sizlerden destek bekliyoruz. Çankırı Belediyesi'ni mutlak kazanmak istiyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler