'Hükümet gençlerin üzerine acımasızca gidiyor!'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Taksim'de tazyikli su ve gazlı müdahaleyle ilgili yaptığı açıklamada; "Kimin elinde silah var? Polisin. Kimin elinde araç var? Polisin! Neden hükümet bu gençlerin üzerine bu kadar acımasızca gidiyor" dedi.

Yayınlanma: 06.07.2013 - 20:06
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atlı Spor Kulübü’nde gerçekleştirilen CHP Parti Meclisi üyesi Kerem Oktay’ın nikah törenine gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtlarken şunları söyledi:

"Eğer yurttaşın hakkı silahsız ve saldırısız gösteri yapmaksa bu gösteriyi yapsın. Niye engel oluyorsunuz? Elinde bir karanfille Gezi Parkı’na gidecek, yargı kararını tebliğ edecek. Silah var mı elinde? Hayır. Saldırı var mı? Hayır. Kimin elinde silah var? Polisin. Kimin elinde araç var? Polisin. Sayın Vali açıklama yapıyor: ‘Gösteri yapanlar kanun dışına çıkıyorlar’ diye. Sayın Valinin yaptığı açıklama, yasa dışı, hukuk dışı açıklama kendisini anayasayı okumaya davet ediyorum" dedi.

Vali anayasa okusun

Sayın Valiye bir önerim var. Açsın Anayasa’yı okusun. Bu gencecik çocuklar gidecekler oraya, belki şarkı, belki türkü söyleyecekler. Kimseye saldırmıyorlar, kimseyi dövmüyorlar, kimseye biber gazı atmıyorlar, kimseye taş atmıyorlar. Kimsenin elinde silah yok, bu çocuklara neden bu saldırıyı yapıyorsunuz? Yani ülkeyi karıştırmak, hükümetin yetkisinde mi? Neden hükümet bu gençlerin üzerine bu kadar acımasızca gidiyor?”

Mısır'daki darbeye ilişkin

“Bir darbe oldu, doğrudur. Biz de darbeyi doğru bulmadığımızı defalarca ifade ettik. Ama devrilen hükümeti dost bilip, yeni gelen hükümeti düşman addetmek dış politikada olmaz. Biz kendi ülkemizin çıkarlarını savunuruz. Mısır kendi bölgesinde çok önemli bir ülkedir. Ne Hüsnü Mübarek zamanında ne Sedat zamanında ne Mursi zamanında ne de bir başka zamanda biz dostluğumuzu hiçbir zaman Mısır halkından ayırmadık. Dost olduk. Dış politikada duygusallığa yer yoktur, akılcılığa yer vardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümeti de akılcı davranmak zorundadır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler