Gazetelerde Bugün

Emniyet güçlerinin Taksim'deki 'palalı saldırganları' izlemekle yetinmesine tepki büyük. Haber ''Polis sırt sıvazladı'' başlığıyla Cumhuriyet'in manşetinde...

Yayınlanma: 08.07.2013 - 06:37
Abone Ol google-news


CUMHURİYET

Polis sırt sıvazladı

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi Kılıç, Taksim’de polisin eli palalı kişilerin adeta sırtını sıvazladığının görüldüğünü belirtti. Baro, “Bu kişiler hakkında adalet sistemi devreye geçmelidir” dedi. CHP, polisler hakkında yasal işlem yapılmasını istedi.



HÜRRİYET

Pala serbest


Taksim'de önceki gece, elinde palayla etrafa saldıran, bir kadın eylemciyi kovalayıp tekemeleyen, bir polisi yaralayan Sabri Çelebi, dün çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı.



MİLLİYET

En doğal koalisyon


Kamilet Vadisi'ne yapılmak istenen HES, ''Söz konusu doğa ise siyasi kimliğin önemi yok'' diyen Ak Parti, CHP; MHP ve SP'lileri birleştirdi.



VATAN

Üniversiteye SBS modeli


Liseye geçişteki SBS'yi kaldıran bakanlık, yeni sistemi üniversiteye girişte de kullanacak. Öğrenciler okul puanlarına göre üniversiteye başvuracak



RADİKAL

Ya oğlumu öldürürsem


Midyat'ta hocası tarafından birkaç tecavüze uğrayan 14 yaşındaki lise öğrencisi A.'nın babası öfkeli: ''Devlet, neden oğlumu korumaya almıyor? Ya onu öldürseydim!''



AKŞAM

Mother Amerika 1 saatiniz kaldı


Batılı ülkeler gibi Mısır'daki müdahaleye 'darbe' diyemeyen ABD'nin, yaşananlara aylar önce müdahil olduğu ortaya çıktı. Son gün Mursi'nin yardımcılarından biri 'Mother Amerika, 1 saat kaldı, diyor' sözleriyle ABD'nin rolünü ortaya koydu.



SÖZCÜ

Palalılar serbest

Gezi eylemcileri gözaltına alınıp günlerce sorgulanırken elinde palayla halka saldıran AKP'liler 1 günde bırakıldı



HABERTÜRK

MASAK'a 22 bin ajan


Mali Suçları Araştırma Kurulu'nın (MASAK) 2012'de MİT'ten çok daha fazla ajan kullandığı ortaya çıktı



SABAH

Haraç toplayıp PKK'ya yolladı


Sırtköy beldesinin BDP'li Belediye Başkanı Akman, havaalanı inşa eden firmadan PKK için 100 bin dolar haraç almakla suçlandı



POSTA

Duran adam


Bu fotoğraf dün İstanbul Kuruçeşme'de 25. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları'nın bitiş noktasında çekildi. Yarışı engelliler kategorisinde 1. tamamlayan Alper Ceylantepe dimdik ayakta duruyordu. 30 yaşındaki Alper sağ bacağını 4 yaşında kazada kaybetmiş. Hayata karşı dimdik duruşunu hiç bozmamış. 27 yaşında yüzme sporuna başlamış. Boğaziçi'ndeki şampiyonluk milli yüzücü Alper'İn başarılarından sadece biri.



BİRGÜN

Tanı bunları!


16 Şubat 1969 Kanlı Pazar'da ülkenin ABD'ye peşkeş çekilmesine karşı çıkan gençlere polisle dinci bir grup saldırdı. 2 genç bıçaklanıp öldürüldü. 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta 33 aydına jandarma kontrolünde yobaz bir grup, elinde kılıçlar ve benzin bidonlarıyla saldırdı, aydınları diri diri yaktı. Üniversitelerde gerici ve faşistler, polis ve jandarma kontrolünde, solcu demokrat öğrencilere her yıl planlı bir şekilde saldırdı, solcular tutuklandı. 2013 Gezi direnişinde kentin sermayeye satışına karşı çıkanlara Tophane, Kasımpaşa ve Talimhane'de polis kontrolünde satır ve palalılar saldırdı.



YENİ ŞAFAK

Her yer direniş

Darbeye karşı direnen Mısır halkına destek çığ gibi büyüyor. Ülke genelinde yapılan 'Direniş Mitingleri'ne  milyonlar katıldı. Yemen'den İsrail'e, Bosna'dan Türkiye'ye birçok ülkede cunta protesto edilirken ABD ilk günkü tavrından geri adım attı. İsveç darbeyi kınadı, İran ve Rusya darbecileri uyardı.



ZAMAN

Buna darbeden başka hiç bir şey denemez


AP'nin en büyük ikinci grubu Sosyalistlerin lideri Hannes Swoboda, Mısır’daki askerî darbeye sert tepki gösterdi. “Yaşanan net bir darbedir ve kesinlikle kınıyorum.” dedi, Mursi’nin derhal serbest bırakılmasını istedi. Swoboda, Mursi hükümetinin de vaatlerini yerine getiremediğini, hayal kırıklığına sebep olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler