Gezi eylemine 8 tutuklama

İstanbul'da Gezi Parkı olayları ile ilgili geçtiğimiz cumartesi akşamı Taksim'de toplanmak isteyen gruba polisin müdahale etmesiyle gözaltına alınan 51 kişi savcılıkça serbest bırakılırken 8 kişi tutuklandı.

Yayınlanma: 08.07.2013 - 10:35
Abone Ol google-news

Gezi Parkı olayları ile ilgili gözaltına alınan 8 kişiye mahkeme 'Görevli Memura Mukavemet ve Gösteri ve Yürüyüş Kanununa Muhalefet' suçundan tutuklama kararı verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde işlemlerinin ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen 59 kişi, savcıya ifade verdi. 3 savcı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerin sorgusu yaklaşık 7 saat sürdü. "2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet etmek" ve "polise mukavemet" iddiasıyla ifadeleri alınan 59 şüpheliden, 51'i savcılık tarafından serbest bırakıldı.

 

Serbest bırakılanlar arasında bulunan İtalyan fotoğrafçı Mattia Cacciatori, savcılık ifadesinde, Gezi Parkı olaylarını fotoğraflamak için İstanbul'a geldiğini ve sadece gazetecilik mesleğini yaptığını söylediği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler