Hububat alımlarında randevulu sisteme geçildi

Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Doğu Anadolu Erzurum Şube Müdürü Necati Temir, hizmette kaliteyi artırmak ve üreticilerin iş yerlerinde uzun süre beklemelerini engellemek amacıyla 2013 döneminde tüm ürünlerin randevuyla alınacağını bildirdi.

Yayınlanma: 08.07.2013 - 16:10
Abone Ol google-news

Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Doğu Anadolu Erzurum Şube Müdürü Necati Temir, yaptığı açıklamada, 2013-2014 alım kampanya döneminde Erzurum Şube Müdürlüğü ve bağlı Horasan, Kars, Iğdır, Ağrı, Ahlat, Muş, Erzincan ajans amirlikleri ve bu ajans amirliklerine bağlı geçici alım merkezlerinde yapılacak tüm hububat alımlarında tam randevulu sistem uygulanağını ifade etti.

Hububat alımlarında, ürün sahiplerinin, ürünlerini sadece randevu alarak teslim edeceğini vurgulayan Temir, şunları kaydetti: "Randevusuz alım kesinlikle yapılmayacaktır. Uygulamalarına her yıl birtakım yenilikler ekleyerek daha kaliteli hizmet vermeyi amaçlayan kurumumuz, 75. yılında da bu yöndeki çalışmalarına devam etmektedir. 2012 yılında üreticilerimize daha kaliteli hizmet vermek ve hasat döneminde en kısa sürede ürün teslimatını gerçekleştirmek amacıyla buğday ve mısırın peşin alımları, randevulu ve randevusuz olarak, emanet alımları ise tamamen randevulu olarak gerçekleştirilmiştir. Çeltik alımları ise tamamen randevulu olarak yapılmıştır."

Temir, 2012 yılında randevulu olarak işyerlerine gelen üreticilerin ürünleri aynı gün içerisinde, randevusu olmayanların ise işyerindeki sıraya göre alındığını anımsatarak, uygulamanın memnuniyet verdiğini ifade etti.

 

'Telefonla randevu kesinlikle verilmeyecektir'

Ürün sahiplerinin, TMO'ya arz edecekleri ürünler için www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden randevu alabileceğini vurgulayan Temir, şunları kaydetti: "Hizmette kaliteyi artırmak ve üreticilerimizin iş yerlerinde uzun süre beklemelerini engellemek amacıyla 2013 alım döneminde, uygulamalarına bir yenisini daha ekleyerek, tüm ürün alımlarını randevulu olarak gerçekleştirecektireceğiz. Ürün sahipleri, kurumumuz şube müdürlüğü ve ajans amirliklerine bizzat müracaat etmek suretiyle de randevu alabileceklerdir. Telefonla randevu kesinlikle verilmeyecektir. Randevular, ürün teslim etmek istenilen iş yerleri için yapılacaktır. Randevu alma işlemi, gerçek kişiler için T.C. kimlik numarası, tüzel kişiler için vergi numarasıyla yapılacaktır. Üreticilere, ÇKS'de kayıtlı ürün miktarı kadar randevu verilecektir. ÇKS kaydı olmayan üreticiler sistemden randevu alamayacağından, ÇKS kayıtlarının mutlaka güncellenmesi gerekmektedir."

Üreticilerin randevularını iptal etmeden iki kez, tüccar ve sanayicilerin ise bir kez randevularına gelmemeleri halinde, 2013 alım döneminde bir daha randevu alamayacakları ve daha sonrası günler için almış oldukları randevularının da sistem tarafından otomatik olarak iptal edileceğine dikkati çeken Temir, "Getirilecek ürün miktarından fazla randevu alınmaması, diğer kişilerin randevu alabilmeleri ve kurumumuzun planlı-programlı bir şekilde hizmet vermesi bakımından büyük önem arz etmektedir" ifedelerini kullandı.

Randevu sisteminin uygulanmasıyla iş yeri önünde beklemenin randevu günüyle sınırlı olacağını anımsatan Temir, ürün sahiplerinin, TMO'dan aldıkları randevu gününü dikkate alarak hasat ve ürün nakliyesini programlamalarına imkan sağlanmış olacağını vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler