Yurttaş mağdur edilmiyor

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "İnsan Odaklı Deprem Dönüşüm Projesi'yle binalar yenilenirken yurttaşların haklarının korunmasına özen gösterilecek" dedi.

Yayınlanma: 09.07.2013 - 08:36
Abone Ol google-news

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ilçe kentsel dönüşümü yerinde yaparak yurttaşları mağdur etmiyor.

Kartal’da binaların yüzde 80’inin kentsel ve deprem dönüşümü kapsamında yıkılacağını, bu projenin Kartal’ın tamamını kapsadığını belirterek “Kartal’da hem depreme karşı dayanıksız binaları, siteleri yıkarak yerinde dönüşümü sağlıyoruz hem de kentsel dönüşüm kapsamında binaları yeniliyoruz” dedi. Kartal’da çevre, eğitim, sağlık, kültür-sanat gibi projelere ağırlık verdiklerini vurgulayan Öz, gıda güvenliği konusunun çok önemli olduğunu, önümüzdeki yıllarda siyasetçinin önündeki en önemli konunun bu olacağına dikkat çekti.

Başkan Altınok Öz, sağlıktan kültür-sanata, engellilerden çevreye dek olan projesini gazetemize anlattı. Belediyenin “Deprem Dönüşüm Projesi” kapsamında başlattığı yıkım çalışmaları da sürüyor.

En öncelikli projesi olduğunu vurguladığı “İnsan Odaklı Deprem Dönüşüm Projesi”ndeki yenileşme sürecinde yurttaşların haklarının korunmasına büyük önem veren Dr. Öz, ilçede en önemli sorunların başında gelen mülkiyet sorununu ise büyük ölçüde tamamladıklarını söyledi.

Kira yardımı

İlçede depreme karşı dayanıksız, ağır hasarlı olan riskli binaların yıkımına başlandığını, kentsel dönüşümün de devam ettiğini anımsattı. Öz, Van Erciş Depremi’nden bir yıl önce belediye meclisinden evleri deprem dönüşümü kapsamında yıkılacak olan yurttaşlar için 500 lira gibi bir kira yardımını çıkardıklarını ancak Sayıştay’ın bunu reddettiğini, Van depreminin ardından ise AKP hükümetinin gündemine girdiğini anlattı. Kartal’da bir sitenin deprem nedeniyle dönüşeceğini, orada oturanlara 650 lira gibi bir kira yardımı yapıldığını dile getiren Öz, deprem dönüşümünün öncelikle sitelerden başladığını kaydetti.

En önemli konu gıda

Aynı zamanda çiftçi de olan Öz, Türkiye’nin geleceğinin ve insanların yöneleceği tek olayın “güvenli gıda” olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Gıda güvenilirliği çok önemli. Hükümetler, yerel yönetemleri bu konuda zorlayacak. Yerel yönetimlerin birinci görevinin kendi bulundukları alanlarda endemik bitki türlerini ve gıda tohumlarını koruyabilmenin yolunu bulmasıdır. Kartal’da organik pazarda bunu yapıyoruz.”

Proje üstüne proje

Kartal Belediyesi yıl boyu ücretsiz sünnet kampanyaları yapıyor. Okul çağındaki çocukları dönem dönem sağlık taramasından geçiren belediye, ücretsiz diş, anemi gibi sağlık taramalarından çocukları yararlandırıyor.

İlçeye engelliler için bir rehabilitasyon merkezi ile otistik çocuklar için Aydos Kent Ormanı’nın içinde bir rehabilitasyon merkezinin yapılması hedefleniyor. Engelli rehabilitasyon merkezi projesinin de hazır olduğunu, ihaleye çıkılacağını anımsatan Öz, Aydos kent ormanının içinde otistik çocuklar için de bir rehabilitasyon merkezi projelerinin de olduğunu söyledi. Belediyenin çevre kirliliğini önlemek için başlattığı atık yağ toplama kampanyası gün geçtikçe büyüyerek devam ediyor. Evsel atık olan bitkisel yağların ekonomiye kazandırılması ve doğanın bu yağların atılmasından kaynaklanacak kirlilikten korunması amacıyla bir kampanya başlatarak kullanılmış bitkisel atık yağları toplayan Kartal Belediyesi, kampanyasını her geçen gün artan bir katılımla sürdürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler