Taksim'de iki ayrı iftar sofrası!

Beyoğlu Belediyesi tarafından Taksim Meydanı'da 500 kişiye iftar verildi. Gezi Parkı'na iftar çadırı kurulmazken, meydana yerleştirilen masalarda yemek servisi yapıldı. Öte yandan binlerce yurttaş Galatasaray Lisesi önünden Taksim Meydanı'na kadar uzanan iftar sofrası kurdu ve yerde iftarlarını açtı.

Yayınlanma: 09.07.2013 - 09:17
Abone Ol google-news

Gezi eylemlerinin merkezi Taksim Meydanı bu yıl ilk kez açıkhavada iftara ev sahipliği yaptı.

Beyoğlu’ndaki iftar organizasyonunun daha önce Gezi Parkı ’nda yapılacağı açıklanmıştı. Ancak daha sonra masaların Taksim Meydanı’nda kurulmasına karar verildiği öğrenildi.

Meydan'da yaklaşık bin 500 kişilik yemek dağıtılacağı öğrenilirken, vatandaşlar oruçlarını çorba, pilav, et sote ve tatlıdan oluşan menü ile açtı.

İstiklal Caddesi'nde TOMA'lı iftar

Yurttaşlar Galatasaray Lisesi önünden Taksim Meydanı'na kadar uzanan iftar sofrası kurdu. Taksim meydanı girişine kadar uzanan iftar konvoyu TOMA'ların önüne kadar geldi.  Ezanın okunmasından beş dakika önce ise bir TOMA İstiklal Caddesi'nin başına yani Yeryüzü Sofraları'nın tam yanına yanaştı. Yer sofrasında oruçlarını açan yurttaşlar TOMA'nın çalışır halde tutulmasına tepki gösterdi. Açılan oruçların ardından çöpleri toplayan katılımcılar yine sloganlar eşliğinde sofralarını topladılar.

Belediyeden açıklama

Belediyeden yapılan açıklamada, "Her yıl binlerce İstanbullu'nun iftar açtığı Gezi Parkı’nda bu yıl açık havada kurulan masalarda hizmet verilecek. İftar saatinde kurulacak masalarda 1500 kişiye nezih bir ortamda yemek servisi yapılacak. İftar yemeğinin ardından kurulan masalar tekrar kaldırılacak" denildi.

İftarla ilgili Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da “20 yıldan bu yana sürdürdüğümüz Gezi Parkı iftar geleneğimizi sürdürüyoruz. Tüm İstanbulluları soframıza bekliyoruz" diye açıklama yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler