MGK'nin gündemi Nevruz ve seçim güvenliği

Milli Güvenlik Kurulu, yeni yılın ilk toplantısını önümüzdeki hafta yapacak. 26 Şubat Perşembe günü yapılacak toplantıda, 21 Mart'ta yapılacak Nevruz kutlamalarının, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör örgütü tarafından amacından saptırılması olasılığı ve bunun seçim güvenliğine yönelik yansımaları ele alınacak.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 07:11
Abone Ol google-news

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), 2009 yılının ilk toplantısında, seçim güvenliği ve 21 Mart Nevruz kutlamalarında yaşanabilecek olası taşkınlıkları masaya yatıracak.

MGK, yeni yılın ilk toplantısını önümüzdeki hafta yapacak. 26 Şubat Perşembe günü Çankaya Köşkü'nde yapılacak toplantıya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlık yapacak. Alınan bilgiye göre, toplantının iki ana gündem maddesini yaklaşan yerel seçimlerde güvenlik ile 21 Mart Nevruz kutlamaları oluşturuyor.

29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerle ilgili seçim güvenliği çalışmalarının değerlendirileceği toplantıda, 21 Mart'taki Nevruz kutlamaları da ele alınacak. Toplantıda, Nevruz kutlamalarının terör örgütü tarafından amacından saptırılması olasılığı, olası eylemler ve bunların seçim güvenliğine yönelik yansımaları da masaya yatırılacak. Toplantıya katılacak MİT, Emniyet ve Jandarma temsilcilerinin alınacak önlemlere ve sağlanacak koordinasyona yönelik sunuş yapacaklar.
 

İsrail ile ilişkiler

MGK'da Türkiye'yi yakından ilgilendiren dış gelişmeler de ele alınacak. Önemli gelişmelerin başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki çıkışının ardından İsrail ile ilişkilerde yaşanan gerilim yer alıyor.

İsrail ile ilişkilerin geleceği MGK'da değerlendirilecek. MGK ayrıca Irak'ta son durum, Barack Obama'nın göreve gelmesinin ardından ABD ile ilişkiler konularını masaya yatıracak. Toplantıda ayrıca Türkiye - AB ilişkileri, Kıbrıs, Ortadoğu ve Irak'taki son gelişmeler de değerlendirilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler