Lavrov: Çatışmayı durduracak her adımı destekliyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Mısır'da şiddet ve çatışmayı durdurarak, ülkede politik süreci başlatıp, özgür ve adil cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidilmesini sağlayacak her türlü adımı desteklediklerini söyledi.

Yayınlanma: 09.07.2013 - 12:31
Abone Ol google-news

Moskova'da Romanya Dışişleri Bakanı Titus Corlatean'la düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Sergey Lavrov, Mısır'da yaşanan şiddetin, tüm siyasi tarafların kabul edeceği bir çerçevede durdurulması gerektiğini belirtti.

Lavrov, "Mısır'da şiddet ve çatışmayı durdurarak, ülkede politik süreci başlatıp, özgür ve adil cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidilmesini sağlayacak tüm çabaları destekliyoruz" dedi.


Rusya, NATO ile ilişkileri güçlendirmek istiyor

Sergey Lavrov, Brüksel ile Moskova'nın füze kalkanı konusundaki görüş ayrılığının henüz çözüme kavuşturulamamasına rağmen, ülkesinin NATO ile ilişkilerini olumlu yönde geliştirmek istediğini söyledi.

Rus bakan, NATO ile Rusya'nın özellikle Afganistan konusunda uyumlu bir işbirliği içinde olduğunu belirterek, "Füze savunma sistemi NATO ile aramızda henüz çözüme kavuşturamadığımız problemlerden biri. Görüşmeler devam ediyor. Ayrıca, NATO ile işbirliğimizin terörizmle mücadele gibi konularda olumlu sonuçlar verdiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler