Dayanışma üyelerine ev baskını!

Polis, gözaltındaki Taksim Dayanışması üyesi Mücella Yapıcı'nın Abbasağa'daki evinde arama yaptı.

Yayınlanma: 09.07.2013 - 13:46
Abone Ol google-news

Avukat Can Atalay’ın verdiği bilgiye göre, dün Taksim'de gözaltına alınan Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı’nın Abbasağa'daki evi aranıyor. Atalay, arama gerekçesi olarak "sürdürülen soruşturma gereğince" ifadesinin kullanıldığı ve hangi suçlamadan ötürü evinden arandığının belirtilmediğini söyledi. Yapıcı dışında İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Halkların Demokratik Kongresi'nden Haluk Ağabeyoğlu ve Ender İmrek ile Beyza Metin'in de aaralarında bulunduğu beş kişiye ait sekiz adreste arama yapılıyor.

Öte yandan İstanbul Emniyeti Müdürlüğü’ndeki 50 kişinin de işlemleri sürüyor. Avukat Erkut Güzel’in verdiği bilgiye göre susma hakkını kullanan göstericiler bir gün daha gözaltında tutulacak. Güzel, kalp hastası olmasına rağmen Yapıcı’nın serbest bırakılmadığını, Taksim Dayanışması ’ndan bir kişinin de darp edildiğini söyledi.

Taksim Dayanışması olayı son açıklamasında şöyle aktardı:

Mücella Yapıcı'nın evinde bulunan avukatlarla yaptığımız görüşmeden; "Öncelikle avukatların aramada savcı bulunması gerektiğine dair bildirimi sonucu, savcının gelemeyeceğini, başka 8 adreste arama yapıldığını söylemesi üzerine oluşan gerilimde, aramaya gelen polisin çevik kuvvet çağırmakla tehdit ettiği bildirilmiştir. Bunun üzerine, arama iznini soran avukatlara gösterilen arama izninde, normalde olması gereken atılı suçlama ve ne arandığına dair hiçbir bilgi olmadığını gören avukatlar itiraz etmiş, ancak polis içeriye bu itirazı dinlemeyerek girmiş ve aramayı avukatların eşliğinde sürdürmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler