''La diva Turca'' adına kültür ve sanat evi

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, opera tarihinin en büyük isimlerinden biri sayılan ve dünyada ''La diva Turca'' olarak tanınan soprano Leyla Gencer adına kültür ve sanat evi açılacak.

Yayınlanma: 09.07.2013 - 13:46
Abone Ol google-news

"Leyla Gencer Kültür ve Sanat Evi", 450 yıllık konakları, çamaşırhanesi, camisi ve çeşmeleriyle Osmanlı mimarisinin özelliklerini yansıtan, 1997 yılında koruma altına alınan ve Gençer'in akrabalarının bulunduğu Yörük köyünde, tarihi bir konağın restore edilmesiyle oluşturulacak.

Karabük Valisi İzzettin Küçük yaptığı açıklamada, dünya opera tarihinin en büyük sopranolarından Gencer'in, Safranbolu'dan çıkmış olmasından gurur duyduklarını ve adına her yıl "Leyla Gencer'i Anma ve Sanat Günleri" düzenlediklerini söyledi.

Evin çatı restorasyonunu valilik olarak üstlendiklerini ifade eden Küçük, "Kalan diğer bölümleri için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüştük. Yaklaşık 500 bin liraya ihtiyacımız var. Leyla Gencer, ülkemiz ve ilçemizin ismini bütün dünyaya duyurmuştur. Sanatçımızı kaybettik ama biz onun eserlerini yaşatmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler