Bavul cinayetinde yeni gelişme

Dilek A'yı(17) hamile haliyle öldürdükten sonra bavula koyarak denize attığı iddiasıyla yargılanan sanık, "Onu boğarak öldürdüğümü söylemiştim ama aslında ben öldürmedim" dedi.

Yayınlanma: 09.07.2013 - 15:37
Abone Ol google-news

Tuzla’da öldürülüp parçalara ayrıldıktan sonra cesedi bir bavul içinde Kocaeli’nde denize atılan 4 aylık hamile 17 yaşındaki Dilek A’yı öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan biri tutuklu 4 sanığın ilk duruşması görüldü. Anadolu Adalet Sarayı 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 'Gebe olduğu bilinen kadını, tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık Hüseyin Kemal K ile tutuksuz sanıklar Selda K, Samet Ç, Vejdi Y ve avukatları katıldı.

Duruşmada savunmasını yapan Dilek A'nın eski sevgilisi tutuklu sanık Hüseyin Kemal K, “Dilek ile geçmişte ilişkilerimiz olmuştu.  Dilek, Gökhan denen birinden hamile kalmıştı ve çocuğu aldırmak istediğini söylemişti. ‘Eski günlerin hatırına beni, ailemden uzaklaştır, otogara götür’ deyince onu Tekirdağ’daki evinden aldım. Esenler otogarına götürdüm. Otogarda telefon ile biriyle görüştü ve bana, Gökhan isimli kişi ile görüşeceğini söylemişti. Ancak bu kişi kendisini kabul etmedi. Bende kalma zorunluluğu doğdu ve o tarihte işyerim Tuzla’da olduğundan, isteği üzerine evime geçici olarak götürdüm. 5 gün kadar evimde kaldık" dedi.

Dilek A’nın telefon mesajlarından kendisini aldattığını öğrenince maktuleyi evinden ailesine gönderdiğini belirten Hüseyin Kemal K “6 ay polis tarafından takip ediliyor ve sorgulanıyordum. En son annem de gözaltına alındı. Daha sonra olayın aydınlanabileceğini düşünerek Dilek'i boğarak öldürdüğümü söyledim. Ancak Dilek A’yı ben öldürmedim" dedi.

Tutuklu sanık Hüseyin Kemal K'nin eşi tutuksuz sanıklar Selda K, kayınbiraderi Samet Ç ve eniştesi Vejdi Y de duruşmada olayla alakalarının bulunmadığını söyledi. Mahkeme, tutuklu sanık Hüseyin Kemal K’ın tutukluluk halinin devamına karar verilerek ertelendi.

Olayın geçmişi


Kocaeli'nde yaklaşık 5 yıl önce parçalara ayrıldıktan sonra bir bavul içinde denize atılan faili meçhul cinayete kurban giden kişinin, o tarihte 17 yaşında olan Dilek A olduğu belirlendi. Tekirdağlı olan Dilek A'nın katil zanlısı olduğu iddia edilen eski sevgilisi evli ve bir çocuk babası biçerdöver operatörü Hüseyin Kemal K (36), Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı teknik araştırmaların ardından 5 yıl sonra geçtiğimiz Mart ayında yakalandı. Yaşanan cinayetten bir süre sonra Selda K ile evlenen ve bu evlilikten 3 yaşında bir kızı olan Hüseyin Kemal K, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sanıkların, ‘gebe olduğu bilinen kadını, tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçunu işledikleri gerekçesiyle ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası’ ile cezalandırılmaları isteniyor.(DHA)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler