Defne Joy Foster'ın ölümüne ilişkin dava

Sunucu Foster'ın evinde hayatını kaybettiği gazeteci Ahmet Altan'ın oğlu Halit Kerem Altan hakkında "yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi dolayısıyla kişinin ölmesi" suçundan açılan davanın 3. duruşması görüldü.

Yayınlanma: 09.07.2013 - 19:10
Abone Ol google-news

Sunucu Defne Joy Foster'ın evinde hayatını kaybettiği gazeteci Ahmet Altan'ın oğlu Halit Kerem Altan hakkında "yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi dolayısıyla kişinin ölmesi" suçundan açılan davanın 3. duruşması görüldü.

İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Halit Kerem Altan ve avukatı Veysel Ok katıldı.

İlk celse savunması alınan ancak müşteki avukatlarının duruşmada olmaması ve yaşanan hakim değişikliği nedeniyle duruşmada tekrar ifade veren Altan, olay günü eve gece 03.00 sıralarında geldiklerini söyledi.

Evde Foster'a votka ve yiyecek bir şeyler ikram ettiğini kaydeden Altan, "Eve geldikten 45 dakika kadar sonra Defne'den hırıltılar geldi. Hemen banyoya götürüp yüzünü yıkadım. Banyoya soktum. Fazla alkol nedeniyle sızdığını düşündüm. Bilinci yerinde değildi, baygın gibiydi. Kendisini taşımaya çalıştım ama taşıyamadım. Evin yanındaki kliniğe gittim, kapalıydı. Başka hangi kliniğe gidebileceğimi sordum. Diğer bir kliniğe yöneldim, orası da kapalıydı" diye konuştu.

Altan'ın savunmasının ardından söz alan müşteki vekilleri Ayşegül Mermer ve Ersan Taştekin, Foster'ın otopsi raporuna göre başının üzerinde bir yara olduğunu belirtti.

Halit Kerem Altan ise o gece bir tartışma yaşamadıklarını, öyle bir yara olup olmadığını bilmediğini söyledi.

Otopsi doktoru, tanık olarak dinlenilecek

Mahkeme, Defne Joy Foster'ın otopsi raporunda kaş üzerinde yara izinin belirtilmiş olduğunu vurgulayarak, gelecek celse otopsiyi yapan doktorun tanık sıfatıyla dinlenilmesine karar verdi. Dava dosyasının Adli Tıp Genel Kurulu'na gönderilerek, Foster'in ölümünün, erken müdahale olması halinde engellenip engellenemeyeceği konusunda rapor istenmesini kararlaştıran mahkeme, duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi


Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadıköy Caddebostan'daki Kerem Altan'a ait evde 2 Şubat 2011'de hayatını kaybeden Defne Joy Foster'ın ölümüyle ilgili Altan'ın herhangi bir kusuru olmadığı gerekçesiyle ''takipsizlik'' kararı verdi.

Foster ailesinin itirazı Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce de reddedilince, ailenin avukatı Ayşegül Mermer, kanun yararına bozma yoluna başvurdu. Dosyayı inceleyen Yargıtay 12. Ceza Dairesi, soruşturmada hukuka aykırı olarak takipsizlik kararı verildiğini belirtti. Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Kerem Altan hakkında delillerin toplanması ve incelenmesine karar vererek, takipsizlik kararını bozdu.

Dairenin kararında, soruşturmanın eksik yapıldığı ve evde bulunan sigara izmaritlerinde DNA'ları tespit edilen biri kadın iki kişinin kimlikleri ile Foster'ın iç çamaşırında bulunan ve Altan'a ait olmayan spermin kime ait olduğunun tespit edilemediği vurgulandı. Kararda, Foster'ın fenalaşmasına rağmen yaklaşık iki saat geçtiği, derhal Sağlık Bakanlığı ambulansını çağırmak yerine, dışarıya çıkarak yardım arandığı ve ihmal sonucu da Foster'ın öldüğü anlatıldı.

Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı, Yargıtay 12. Ceza Dairesi'nin kararı doğrultusunda, Altan hakkında TCK'nın 98/2. maddesi uyarınca ''yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi dolayısıyla kişinin ölmesi'' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler