Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği

Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamındaki "Türk Dünyasından Ramazan İftarları"nda Kırım yöresi yemekleri ve sunumu gerçekleştirildi.

Yayınlanma: 09.07.2013 - 20:48
Abone Ol google-news

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamındaki "Türk Dünyasından Ramazan İftarları"nda Kırım yöresi yemekleri ve sunumu gerçekleştirildi.

Eskişehir'in Odunpazarı İlçesine bağlı Karacaşehir mahallesinde tiyatrocu Ahmet Yenilmez'in sunumlarıyla başlayan programda ilk iftar Kırım'ın yöresel yemekleriyle açıldı.

İftar programına katılarak mahalle sakinleriyle bir araya gelen Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, konuşmasında, Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası'nın merkezi olduğunu belirterek, Ramazan ayı boyunca kentte her akşam Türk dünyasından etkinliklerin sunulacağını kaydetti.

Etkinliklerin uydu yayını üzerinden canlı yayımlandığını anımsatan Tuna, şunları söyledi:

"Biz etkinliklerde Türk dünyasına sesleneceğiz ve dünyadaki tüm Türkler bu programları canlı olarak izleyecebilecek. Biz buradan Türk dünyası arasındaki gönül köprülerini, bağlarımızı biraz daha kuvvetlendirmeyi, birbirmizi daha iyi tanıma, kardeşliğimizi daha da pekiştirmek için burada bir araya geliyoruz. Eskişehir Ramazanı bir başka yaşayacak."

Meddah gösterisiyle devam eden program, Kırım sinema dünyasından bir filmin sunumuyla sona erdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler