Bırakın yeşil kalsın

Mavi yolculuğun en önemli duraklarından Kissebükü'ne otel yapılmak isteniyor. Bodrumlular ayakta.

Yayınlanma: 10.07.2013 - 07:30
Abone Ol google-news

Mavi yolculuğun önemli duraklarından Bodrum Kissebükü’ndeki Adalıyalı’ya otel yapma girişimi, ilçe halkını ayaklandırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yönde imar planı hazırlanması üzerine Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kent Konseyi bölgede eylem yaptı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, alınan kararın başta mavi yolculuk olmak üzere deniz turizmine zarar getireceğini belirterek, “Doğayla barışık yaşamayı bilmek lazım, aksi halde sonuçları çok ağır oluyor. Bodrum’u Bodrum yapan değerlerden biri olan Mavi Yolculuğun başlangıç noktası Kissebükü’dür. Bodrum’dan yolcusunu alıp denize açılan teknelerimizin, yatlarımızın ilk demirlediği yerdir burası. İşte bunun için, özellikle imar konusunda bazı kararlar alınırken başta yerel yönetimlerin, kaptanlarımızın, denizcilerimizin de bilgi ve görüşlerinin değerlendirilmesinden yanayım” dedi.

Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ve Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu da alınan kararın doğuracağı sıkıntılara dikkat çektiler.
Katılımcılar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, dayatmasından vazgeçmemesi durumunda yargıya başvuracaklarını açıkladılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler