Nijeryalı öğrencinin hedefi ''Ezine peyniri''

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesinde öğrenim gören ve yaz stajına devam eden Nijeryalı öğrenci, mezun olduktan sonra ülkesine dönüp "Ezine peyniri" niteliğinde üretim yapmayı hedefliyor.

Yayınlanma: 10.07.2013 - 20:54
Abone Ol google-news

Ailesi, Nijerya'nın Yobe kentinde yaşayan ve 4 yıl önce geldiği Çanakkale'de bir yıl Türkçe eğitimi alan Jerry Hassan (24), Ziraat Fakültesinin Zootekni Bölümü 3'üncü sınıfında öğrenimini sürdürüyor.

Yaz stajına, üniversiteye ait Teknolojik ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi'nde (TETAM) devam eden Hassan, koyun ve keçiler ile bunlardan elde edilen ürünler hakkında çalışmalar yapıyor.

Hassan, gazetecilere yaptığı açıklamada, annesinin müzik, babasının da matematik öğretmeni olduğunu ve hayvanlarla uğraşmayı çok sevdiğini söyledi.

Hayvanlara duyduğu ilgiden dolayı zootekni alanını seçtiğini dile getiren Hassan, bölümdeki bazı akademisyenlerin, stajı konusunda kendisine yardımcı olduğunu bildirdi.

Stajı sırasında hayvanların bakımıyla uğraştığını ve hatta bir keçiye aşı yaptığını ifade eden Hassan, şöyle konuştu:

"Sınıfımda sevdiğim bazı arkadaşlarım var. Bana her zaman dersler ve ödevler konusunda yardımcı oluyorlar. Gerçekten harika bir ortamda öğrenim görüyorum. Hedefim; ileride bir hayvancılık merkezi kurmak. Bu, ülkemde ya da başka bir yerde olabilir. Hayvancılıkla uğraşmayı çok istiyorum. Örneğin Çanakkale'de insanlar, 'Ezine peyniri'ni çok seviyor. Olursa ileride Nijerya'da bu tür peynir üretmek ve bu ürünün ülkeme ait olmasını istiyorum. Büyükbaş hayvan yetiştirmek de istiyorum. Çünkü bu tarz hayvancılık iyi ekonomik gelir sağlıyor."

Çanakkale'de bir yıl uğraşarak Türkçe'yi öğrendiğini anlatan Hassan, bundan dolayı kendisini mutlu ve şanslı hissettiğini sözlerine ekledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon