Bozcaada turizmi dünyaya açılıyor

Kaymakamlık, genellikle yerli turistin geldiği adanın, uluslararası alanda tanınması amacıyla "Bozcaada'nın Uluslararası Pazarlara Entegrasyonu" projesini hazırladı.

Yayınlanma: 10.07.2013 - 12:52
Abone Ol google-news

Bozcaada Kaymakamı Abdulgani Mağ, "Projeyle sezonumuzu 6-7 aya çıkarmayı planlıyoruz. Dünyada da artık trend deniz, kum güneşten ibaret değil. Çevreye duyarlı, eğitim ve tarih seyahatleri ön plana çıkmaya başladı. Adamız da buna müsait. Hem tarihiyle hem kirlenmemiş doğasıyla, çevresiyle onların talep ettiklerini karşılayacak diye düşünüyoruz" dedi.

Kaymakam Mağ yaptığı açıklamada, Kuzey Ege Denizi'nde bulunan adanın, Türkiye'nin incisi olduğunu söyledi. Adaya gelenlerin yüzde 90'ının yerli turist olduğunu ifade eden Mağ, yabancı turistin gelmesini de arzuladıklarını bildirdi.

Bu amaçla "Bozcaada'nın Uluslararası Pazarlara Entegrasyonu" projesini hazırladıklarını ve projenin, Güney Marmara Kalkınma Ajansından (GMKA) geçtiğini dile getiren Mağ, bununla yabancı turisti, nisan, mayıs, eylül ve ekim aylarında adaya çekmeyi amaçladıklarını belirtti. Böylece turizm sezonunu uzatmayı hedeflediklerini anlatan Mağ, 15 Haziran ve 15 Eylül arasındaki yaz sezonunda, büyük bir doluluk olduğunu, gelenlerin büyük çoğunluğunu yerli turistin oluşturduğunu kaydetti.

"Nisan, mayıs, eylül ve ekim aylarında da Bozcaada çok güzel. Yabancı turist için bu doğa, kirlenmemiş çevre çok şey ifade ediyor" diyen Mağ, yabancı turistleri adaya çekebilme adına Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Fransızca ve Japonca dillerinde web sitesi hazırlığı içinde olduklarını kaydetti.

Ayrıca 4 Kasım'da başlayacak İngiltere Londra Fuarı'nda Türkiye standından özerk olarak, Bozcaada standı aldıklarını belirten Mağ, fuarın önemli olduğunu bildirdi.

Bununla alakalı bir de ''bağ yolu'' çalışmalarının olduğunu anlatan Mağ, "Gelen turistlerimizin gezebileceği, bağcılığı anlatabileceğimiz ve adada yetişen üzümlerle ilgili bilgilendirme levhalarıyla donatılacak, yaklaşık 2 kilometrelik yolumuz olacak. Uluslararası seyahat acenta temsilcileriyle burada bir çalıştay yapacağız, onları burada ağırlayacağız ve adamızı tanıtacağız" ifadesini kullandı.


"Projeyle sezonumuzu 6-7 aya çıkarmayı planlıyoruz"

Daha önce her yıl 14 Eylül'de yapılan ''yerel tatlar festivali''nin bu sene ''uluslararası yerel tatlar'' konsepti içerisinde gerçekleştirileceğini de bildiren Mağ, şöyle devam etti:

"Bu da projenin bir başka ayağı. Avrupa'da, kendisini ispatlamış yerel tatları, şefleri, öğretim görevlilerini davet ediyoruz. Böylelikle Bozcaada'nın uluslararası tanınırlığını artıracak. Son bir yılda özellikle Çin ve Japon turistler, doğaya daha duyarlı, bahar kış fark etmiyor seyahat edebildikleri için geliyorlar. Ayrıca bu ülkedeki dergilerde ve gazetelerde de adamızla ilgili güzel tanıtımlar yapıldı. Bozcaada turizmi dünyaya açılıyor. Yerelde bir sıkıntımız yok. Bu projeyle sezonumuzu 6-7 aya çıkarmayı planlıyoruz. Dünyada da artık trend deniz, kum ve güneşten ibaret değil. Biraz daha çevreye duyarlı eğitim, tarih seyahatleri ön plana çıkmaya başladı. Adamız da buna müsait. Hem tarihiyle hem kirlenmemiş doğasıyla, çevresiyle onların talep ettiklerini karşılayacak diye düşünüyoruz."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler