Yeniçeri: AKP, 'PKK çekildi' diyerek halkı yanıltıyor

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, çekildiği söylenen PKK'nın aslında çekilmediğini, halkın arasına karıştığını söyledi.

Yayınlanma: 10.07.2013 - 11:39
Abone Ol google-news

PKK'nin, karakol şantiyelerini ateşe verip işçileri kaçırdığını ifade eden Özcan Yeniçeri, "Cizre'de sözde asayiş birimi kurup kontrol yapıyor, bu asayiş birimlerinin Diyarbakır'da da kurulduğuna ilişkin haberler geliyor" diye konuştu.

Yeniçeri, PKK'nin molotoflu saldırıları sonucu 7 binanın kullanılmaz hale geldiğini, 6 polis aracı ve 1 jandarma karakolunun tahrip edildiğini kaydederek, "Terör örgütü PKK Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde bastığı taş ocağında çalışan 3 operatörü kaçırmıştır. 'PKK çekilmiştir, birinci aşama tamamlanmıştır' diyenlere söylüyorum. Bu palavranın açıklamasını birisinin yapması gerekiyor. Bunlara karşı niçin tedbir almıyorsunuz? AKP, 'PKK çekildi' diyerek kamuoyunu, halkı yanıltıyor. Halkın arasına karışan PKK var, çekilen PKK yok" dedi.

İlk aşamanın tamamlandığını PKK'nin açıkladığını belirten Yeniçeri, "Herşeyi PKK açıklıyor. Bu ülkenin İçişleri Bakanı, Başbakanı yok mu, Sayın Tayyip Erdağan formalite bir Başbakan mı?" diye sordu.

AKP'nin dün kabul edilen önergesiyle, "TMMOB'un plan ve projelerde vize ve onay yetkisinin kaldırılması" ile ilgili soru üzerine Yeniçeri, "Bu, çok talihsiz bir durum. Sivil toplum örgütlerini daha da etkinleştirmek gerekirken böyle bir düzenleme yapılmıştır. Bu, iktidar obezitesidir. Bu, yedikçe yiyesi, aldıkça alası, hükmettikçe hükmedesi gereken bir obeziteye döndü, anormal bir şişme oldu" dedi.

Yeniçeri, palalı esnafın serbest bırakılmasının vicdanlara sığmadığını belirterek, "Adam eline almış kılıcı, milletin arasına dalmış ve mahkeme serbest bırakıyor" diye konuştu.

Yeniçeri, Mısır'daki darbenin bölgedeki dengeleri alt üst ettiğini, bunun yansımalarının Türkiye'ye ve Türkiye'nin bölgede uyguladığı politikalara da olacağını kaydetti.

"Mısır'daki darbenin arkasında açıkca ABD, batı var. Dolaylı olarak darbenin sahibi ise İsrail'dir" diyen Yeniçeri, Türkiye'nin bundan sonra Mısır'da ve bölgede işinin daha çok zor olduğunu iddia etti. Mursi'ye yapılan darbenin taktik olarak Suriye'de Esad'ın, Ortadoğu'da İran'ın manevra sahasını genişlettiğini, İsrail'e derin bir nefes aldırdığını ifade eden Yeniçeri, "AKP'nin Ortadoğu'daki uluslararası cami avlusunda bulduğu iki nur topu gibi evladı olmuştur. Birincisinin adı Esad, diğerinin ise general Sisi'dir. Bu gelişmelerden sonra Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 'Türkiye Ortadoğu'da oyun kurucu ülkedir' sözünü, 'Türkiye Ortadoğu'da oyuna gelmektedir' şeklinde düzeltmesi gerekir" diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler