Gül, Afrika'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dört gün sürecek Kenya ile Tanzanya'yı kapsayan Afrika gezisi başladı. Cumhurbaşkanı Gül gezisinin ilk durağı olan Kenya'da resmi törenle karşılandı.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 08:08
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyarette bulunmak üzere Kenya'nın başkenti Nairobi'ye geldi. Gül ve beraberindekileri taşıyan THY'ye ait özel uçak, Türkiye saatiyle saat 15.35'de Nairobi Jomo Kenyatta Uluslararası Havalimanı'na indi. Gül ile eşi Hayrünnisa Gül, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile iş adamları ve gazetecilerden oluşan heyet de Nairobi'ye geldi.

Cumhurbaşkanı Gül'ü, Kenya Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Stephen Kalonzo Musyoka resmi törenle karşıladı. Törende, Kenya Dışişleri Bakanı Moses Wetengula, Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Harold Tangai ve Türkiye'nin Nairobi Büyükelçisi Levent Şahinkaya da hazır bulundu.

Her iki ülkenin ulusal marşlarının çalınmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, tören birliğini denetledi. Törenin sonunda Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'e yerel dans gösterisi sunuldu. Gül 22 Şubat Pazar günü Tanzanya'ya geçecek.

 

Gül, Kibaki ile görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kenya'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Kenya Cumhurbaşkanı Mwai Kibaki ile görüştü. Kenya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 20 dakika sürdü.

Gül ve Kibaki başbaşa görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmelere başkanlık etti. Görüşmelere Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AKP Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Türkiye'nin Nairobi Büyükelçisi Levent Şahinkaya, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de katıldı.

Heyetlerarası görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Kenya Cumhurbaşkanı Kibaki huzurunda Türkiye ile Kenya arasında sivil havacılık ve sağlık alanlarında işbirliği ile resmi pasaportlara vize muafiyeti anlaşmaları imzalandı. Sivil havacılık alanında işbirliği anlaşmasını Türkiye adına Ulaştırma Bakanı Yıldırım, sağlık alanındaki işbirliği anlaşmasını Devlet Bakanı Yazıcıoğlu ve resmi pasaportlara vize muafiyeti anlaşmasını Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ünal Çeviköz imzaladı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler