Obama'dan ispiyonlayın emri

NSA'nin küresel dinleme ve izleme programının basına sızdırılmasına benzer bir vaka yaşamak istemeyen Obama, istihbarat kurumlarında çalışanlara "birbirinizi ispiyonlayın" emri verdi.

Yayınlanma: 10.07.2013 - 17:26
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Barack Obama, CIA ve NSA eski çalışanı Edward Snowden'ın ülkesinin küresel dinleme ve izleme programını basına sızdırmasına benzer bir vakayı gelecekte yaşamamak için istihbarat çalışanlarına "tuhaf" bir emir verdi.

Obama, gelecekte olası istihbarat sızıntılarının önüne geçmek için federal ajanların, çalışma arkadaşlarının şüpheli hareketlerini rapor etmesini istedi.

Federal çalışanlardan ve istihbarat görevlilerinden, iş arkadaşlarının hayat biçimlerine, tutum ve davranışlarına özel dikkat gösterilmesini isteyen ABD Başkanı Barack Obama, ancak bu yöntemle Washington'a tehdit oluşturabilecek çalışmaların önüne geçilebileceğini düşünüyor.

ABD Başkanı Obama'nın söz konusu emri, ulusal güvenliği doğrudan ilgilendirmeyen Barış Gönüllüleri, Eğitim departmanı gibi birimleri de kapsadığı belirtiliyor.

Davranışları yıllarca izlendi

Kamu ve özel kurumlarda çalıştıkları dönemlerde, gizli belgeleri sızdıran, çalıştıkları kurumların gizli tutulması gereken bilgilerini çalan ya da bu yönde girişimde bulunanların davranışları yıllar boyunca özel bir teknikle izlendi ve rapor edildi. Obama yönetimi, bu raporlardan elde edilen sonuçların istihbarat çalışanlarıyla paylaşılarak, gelecekteki tehditlerin önüne geçilmesini hedefliyor.

Bilgisayar ağ izleme servisi tarafından belirlenen şüpheli kullanıcı davranışları da soruşturma açılmasını tetikleyebelecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler