Yurttaşlar Korkmaz için yürüdü!

Eskişehir'de 2 Haziran'daki 'Gezi Parkı' eyleminde polisten kaçarken bir grubun saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için yurdun dört bir yanında yurttaşlar yürüyüşe geçti.

Yayınlanma: 10.07.2013 - 19:19
Abone Ol google-news

İstanbul'da ve Türkiye'nin diğer yerlerinde yurttaşlar sosyal medya üzerinden örgütlenerek Ali İsmail Korkmaz için  yürüyüşler düzenliyor.

Hatay'da Korkmaz'ı anmak için toplanan gruba müdahale

Antakya Uğur Mumcu Alanı'nda toplanan grup, ellerinde pankartlarla ve Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert ve Ethem Sarısülük'ün fotoğraflarıyla slogan atarak Armutlu Mahallesi yakınındaki Antakya Spor Salonu'na kadar yürüdü. Cumhuriyet Alanı'na yürümek isteyen gruba, polis spor salonu önünde izin vermedi.

Bir süre slogan atarak oturma eylemi yapan grup, daha sonra yürümekte ısrar etti. Bu arada grubun yanına gelen CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, grupla ve polisle konuştu. Hasan Akgöl polisleri ikna edemezken
Polis bariyerini zorla geçmek isteyen gruba tazikli su ve biber gazıyla müdahale edildi.

Müdahalenin ardından Armutlu Mahallesi'ne kaçan grup ile polis arasındaki gerginlik sürüyor.

Temsili mezarda hayatını kaybedenler anıldı

Gezi Parkı'nda oluşturulan temsili mezarın önünde binlerce yurttaş olaylarda hayatını kaybeden Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Polis memuru Mustafa Sarı ve Eskişehir'de bugün vefat eden Ali İsmail Korkmaz'ı andı.

İŞTE O YÜRÜYÜŞLER

Ali İsmail Korkmaz'ın cenazesi, memleketi Hatay 'a gönderildi

Eskişehir'de " Gezi Parkı " protestoları sonrası kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce darp edilen ve kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde bu sabah hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın cenazesi, memleketi Hatay 'a gönderildi.

Korkmaz için ESOGÜ Tıp Fakültesi önünde, ailesi ve arkadaşları tarafından tören düzenlendi.

Törende, Korkmaz'ın üniversite cübbesi konulan tabutuna, kırmızı karanfiller atıldı. Annesi ve abisinin sarılarak gözyaşı döktüğü törene, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yakınları katıldı.


Korkmaz'ın tabutu, kampüsün dışına kadar omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. Törene katılan gruplar, cenaze aracını slogan atarak Atatürk Bulvarı'na kadar takip etti.

Korkmaz'ın avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz, bir konuşma yaparak gruba teşekkür etti. Korkmaz'ın cenazesi daha sonra memleketi Hatay'a götürülmek üzere yola çıktı.

GEZİ EYLEMLERİNE BİR KURBAN DAHA!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler