'Darbeden çok çektik başkası çekmesin!'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen'in düzenlediği iftar sonrası yaptığı açıklamada; "Biz bu darbelerden bu ülkede çok çektik. Mısırlı kardeşlerimizin de çekmesini istemiyoruz. Derdimiz bu"dedi.

Yayınlanma: 10.07.2013 - 19:50
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen'in düzenlediği iftar sonrası açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın açıklamasının satır başları:

"Biz tabular oluşturan bir medeniyet değiliz. Mısır'da askeri bir darbe yapıldı.Ama kendileri bunu kabul etmiyorlar. Tanklarla halkın üzerine yürüyeceksin sonra buna darbe demeyeceksin. Biz bu darbelerden bu ülkede çok çektik. Mısırlı kardeşimizin de çekmesini istemiyoruz.Biz bunu biliyoruz ki yer yüzünden Allah'tan başka galip yoktur.

Kimisinde çıkar hesaplarını kimisinde para pul ilişkisini görüyorsun.Mısır'da benim oyum nerede diye soran milyonlarca insanları dünya şu ana kadar görmedi ve görmüyor da. Dünya strateji adına susuyor ve görmüyor. Demokrasi de halkın iradesi olur. İnsanlık onuru her türlü çıkarın, konjoktürün önündedir. Dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Aynaya baktığımız zaman ecdadımızın yaptığı gibi sadece iftihar, sadece dik durmanın verdiği gururu görmek istiyoruz. Bize yakışan dünyanın neresinde olursa olsun darbelere karşı durmak yakışır.

Mısır halkı topyekün bizim kardeşimizdir.Suriye'de 100 bine yakın insanı katleden katil ve yandaşları bunun hesabını nasıl verecekler? Dünyanın hiçbir yerinde darbeciler hayırla yad edilmezler. İlk başta şakşaklar alkışlarlar ama yıllar sonra lanet okurlar.

Darbeciler er ya da geç tarihin önünde yargılanacaktır. Darbeye sessiz kalanlar nefes aldıkça mahçup olacaklardır. Bunlar eninde sonunda karşılarında halkı bulacaklar. Artık suskun bir halk yok. Propaganda yoluyla kandırılan bir halk yok karşılarında. Herkes halkın tepkisini hesap etmek zorunda.

Coğrafyamızda operasyon yapmaya çalışanlar halkları karşılarında buluyor. Bu ülkede artık halkın dediği olacak. Yeter artık karar milletin dedik.En kesin kararı verecek merci sandıktır. Ana muhalefetin başı başkanlık sisteminden vazgeçsin oturup konuşalım diyor.İnanın doğru olduğuna inansam ilk adımı ben atarım. Sabah başka akşam başka konuşuyorlar.

Şuanda 48 maddede mutabakat var. Diğerlerinde mutabakat yok. Muhalefet şerhi koyduğu maddeler var. Kimse kimseyi aldatmasın. Olay bir başkanlık sistemi meselesi değildir. Yarın önümüze şu gelebilir: Şuanda mutababat sağlanan maddeler var. Tatil matil yapmayın, En az haftada 5 gün yoğun çalışmaya var mısınız? Gelin yaz mevsimi içinde bu anayasa işini halledelim. Ben arkadaşlarıma gerekeni söyleyeceğim. Diğer genel başkanlar da söylesin. Hadi atalım bu adımı.

48'i gelin hemen Meclis'ten geçirelim. Olağanüstü olarak Meclis'i toplayalım. Bu maddeleri 1 haftada geçiririz. Ne kadar samimi olduğumuzu orada gösteririz. İlla bunun için 4 siyasi partinin gelmesine de gerek yok. Dördüde mutabık kaldığımız için söylüyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler