"Provakasyonlarına son ver"

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Güney Kore Dışişleri Bakanı Yu Myung-Hwan ile birlikte Kuzey Kore'ye provokasyonlara son verme çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 07:56
Abone Ol google-news

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ilk yurtdışı turunun üçüncü durağı Güney Kore'de, bu ülkenin Dışişleri Bakanı Yu Myung-Hwan ile birlikte Kuzey Kore'ye provokasyonlara son verme çağrısı yaptı.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki bakanın Kuzey Kore'nin provokasyonlara son ve Seul'un önkoşulsuz diyalog çağrısına yanıt vermesi gerektiği konusunda görüş birliği içinde bulundukları belirtildi.

Yurtdışı turunun üçüncü durağı Seul'e dün gece gelen Amerikan Dışişleri Bakanı Clinton, ayrıca, Kuzey Kore'deki komünist rejimin Güney Kore'yi küstürmesinin, çıkmazda olan Washington'la ilişkilerin yeniden başlatılması çabalarına hizmet etmeyeceği uyarısında da bulundu.

Kuzey Kore karşısında yeni bir strateji belirleyen Clinton, çıkmazdaki Kuzey Kore nükleer görüşmeleri için Stephen Bosworth'u temsilci olarak atadığını da açıkladı.

 

Kuzey Kore saldırırsa, füze rampalarının bulunduğu tesislerini vururuz"

Güney Kore Savunma Bakanı Lee Sang-Hee, Kuzey Kore'nin Sarı Deniz'de sorunlu sınır bölgesindeki gemilerine füze fırlatması halinde, Kuzey'in füze rampalarının bulunduğu tesislerini vurma tehdidinde bulundu.

Bakan Lee Sang-Hee, parlamentoda yaptığı konuşmada, "Düşmanın füze saldırısı halinde gereken önleyici önlemleri alırız ve Kuzey Kore'nin füze rampalarının bulunduğu üsleri vururuz" dedi.

Kuzey Kore de dün savaşçı söylemlerini yoğunlaştırmış ve "Güney Kore ile savaşa mükemmel biçimde hazır olduğunu" açıklamıştı.

1950'de başlayan Kore Savaşı'nın 1953'te sona ermesine rağmen, resmen hala savaş halinde olan iki ülke arasındaki ilişkiler, Şubat 2008'de Lee Myung-Bak'ın devlet başkanlığına gelmesiyle iyice kötüleşmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler