Gazetelerde Bugün

Direnişe destek veren TMMOB’nin yetkileri gece yarısı operasyonuyla tırpanlandı. Haber ''Gezi intikamı'' başlığıyla Cumhuriyet'in manşetinde...

Yayınlanma: 11.07.2013 - 06:34
Abone Ol google-news


CUMHURİYET

Gezi intikamı

AKP, “yetkilerini daraltma gibi bir çalışmamız yok” demesine karşın Gezi eylemlerinde öne çıkan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ni (TMMOB) “işlevsizleştirmenin” ilk adımını Meclis’te attı. Merkezi ve yerel yönetimlerin hukuk dışı projelerine karşı denetimi sağlayan TMMOB ile üyeleri arasındaki “mesleki denetim” bağı koparıldı. TMMOB Başkanı Soğancı, Taksim projelerine açılan davalarda kendilerinin de imzalarının bulunduğunu anımsatarak “TMMOB’nin ‘Padişahım çok yaşa’ demeyeceğini vurguladı. Muhalefet de “Demokrasiden nasibini almamış iktidar korsan yasalarla gücü elinde topluyor. Sırada barolar ve tabipler birliği var” uyarısında bulundu.



HÜRRİYET

Ve Ali öldü


Eskişehir'de 2 Haziran'daki 'Gezi Parkı' eyleminde kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğrayan üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz kurtarılamadı.



MİLLİYET

Gelin 48 maddeyi 1 haftada çıkaralım


''Yoğun çalışın, tatil matil yapmayın, Olağanüstü meclisi toplayalım. Günde 15 saat çalışın, bu yaz içinde halledelim''



VATAN

İki ay daha


Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in liderler turundan yeni Anayasa çalışmalarının Eylül'e kadar sürmesi kararı çıktı. Komisyon 48 maddelik uzlaşmayı artırmak için yoğun mesai yapacak



RADİKAL

Sopalar can aldı

Eskişehir'de kimliği belirsiz kişilerce sopalarla dövülen ve bir aydır yaşam mücadelesi veren Ali İsmail Korkmaz, yaşamını yitirdi.



AKŞAM

Darbe koruma komitesi


Türkiye'deki Gezi olayları ve Brezilya'daki toplumsal tepkiyle ilgili uluslarası müdahale çağrısı yapan Af Örgütü ile Gazetecileri Koruma Komitesi'nin (CPJ), Mısır'daki demokratik yönetime el konulmasına 'darbe' dahi diyememesi eleştirilere neden oldu.



SÖZCÜ

Bakanın oğluna fakirlik bursu!


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun TED'de okuyan oğlu Mehmet'e yoksul aile çocuklarına verilmesi gereken burs çıktı.



HABERTÜRK

'Anayasayı halledelim'


TBMM Başkanı Çiçek, Anayasa için ''Tatil yok'' dedi. Erdoğan, ''Gelin 48 maddeyi çıkaralım'' çağrısı yaptı.



SABAH

Darbeci Paşa Sisi Türkiye'de sanık


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Mısır'daki darbeyi ''İnsanlık suçu'' kabul etti ve General Sisi ile 11 lişi hakkında soruşturma başlattı.



POSTA

Ali öldü


Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında eli sopalı 5-6 kişinin döverek komaya soktuğu 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz 36 gün süren yaşam savaşını kaybetti



BİRGÜN

İsmimiz Ali İsmail Korkmaz 19'umuzda dövülerek öldürüldük


Eskişehir'de Gezi direnişçilerine saldıran polisin kitleyi sürdüğü yerde eli sopalılar tarafından 2 kez dövülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, dün yaşamını yitirdi. Katil devlet utanmadan ölüm raporuna ''darp ,izi yok'' ibaresi yazdırmaya çalıştı



YENİ ŞAFAK

Suud-İsrail aynı çizgide


Mısır'daki demokrasiden korkan Suudi yönetimi, ABD ve İsrail'in yanında yer alarak darbecilerin finansörlüğünü üstlendi. Riyad, cuntaya 5 milyar dolar sözü verirken, Mısır'a yapılan yardımların kesilmesini tartışan Amerikan Kongresi üyelerini ikna etmek için İsrail'le lobi faaliyetlerine başladı.



ZAMAN

İstanbul’dan Suriye sınırına iftar kardeşliği


Kilis, iş dünyasının önde gelen isimleriyle Suriyeli mültecilerin ‘iftar kardeşliği’ne sahne oldu. İstanbul’dan bir uçak dolusu işadamı ilk iftarı Türkiye’ye sığınan Suriyelilerle birlikte yapmak için şehre geldi. İşadamı grubu iftardan önce evleri ziyaret ederek kumanya dağıttı. Duygulu anların yaşandığı ziyarette misafirlere Kilis Valisi Süleyman Tapsız ev sahipliği yaptı.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler