Binler İsmail Korkmaz'ı uğurladı

Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastane yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ı binler son yolculuğuna uğurladı. Korkmaz'ın annesine Gezi protestolarında çocuklarını kaybeden, Ethem Sarısülük ve Abdullah Cömert'in annesi destek oldu.

Yayınlanma: 11.07.2013 - 06:52
Abone Ol google-news

Ali İsmail Korkmaz'ın cenazesi binlerce kişinin katıldığı bir yürüyüşle sonsuzluğa uğurlandı. Korkmaz'ın cenazesi sabah saatlerinde son kez baba evine getirildi. Ailesinin gözyaşları sel oldu. Gezi eyleminde oğlu Ethem Sarısülük'ü polisin silahından çıkan kurşunla kaybeden Sayfı Sarısülük ve yine etlemlerde oğlunu kaybeden Abdullah Cömert'in de annesi de ailenin acısını paylaşmak taziye evine geldi. Acılı ailelerin konuşması yürekleri dağladı. Ali'nin tabutuna kalpaklı Atatürk bayrağı örtüldü.

Baba evinde Kuranıkerim okunması ve yakınlarından helallik alınmasının ardından cenaze omuzlarda taşınarak Ekinci Asri Mezarlığı'na götürüldü. Sloganlar atarak mezarlığa kadar yürüyen yurttaşlar ellerinde Kokmaz'ın yanı sıra protestolarda hayatını kaybeden Abdullah Cömert ve Ethem Sarısülük'ün fotoğrafları ile Türk bayrakları taşıdı.

En önde Anadolu Üniversitesi'nden arkadaşlarının taşıdığı "Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür" pankartı yer aldı. Binlerce kişi "Ali İsmail ölümsüzdür", "Hükümet istifa", "Katil Devlet hesap verecek" sloganları attı.

Mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından Korkmaz'ın cenazesi toprağa verildi.

Cenaze törenine, Korkmaz'ın yakınlarının yanı sıra Vali Vekili Kadim Doğan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu ve Mehmet Ali Ediboğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Otopsinin ardından teslim edildi

Dün yapılan otopsinin ardından Korkmaz'ın cenazesi yakınlarına teslim edildi. Ali İsmail Korkmaz'ın tabutunun üzerine üniversite mezuniyet cübbesi konuldu. Tabut omuzlarda taşınıp ESOGÜ Hastanesi'nin girişine getirildi. Buradaki törene Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Byükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ölen Ali İsmail Korkmaz'ın inşaat işçisi olan babası Şahap korkamaz, annesi Emel Kokmaz, avukat olan ağabeyi Gürkan Korkmaz ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Okunan duanın ardından Korkmaz'ın tabutu omuzlarda taşınıp ESOGÜ Meşelik Kümpasü dışına götürüldü ve burada bekleyen Tepebaşı Belediyesi'ne ait cenaze aracına konuldu.

Kalabalık Atatürk Bulvarı'ndan kent merkezi istikametine doğru yürümeye başladı. Sık sık "Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür", "Ağlama anne evlatların burada", "Her yer taksim her yer direniş" şeklinde sloganlar atan kalabalık içerisinde bir yaşlı kadını taşıyan taksi şoförü ile tartıştı. Kalabalık şoförün aracını yürüyenlerin üzerine sürdüğünü iddia etti. Kalabalıktan bazıları taksiyi tekmeleyip yumrukladı. Araya girenlerin çabasıyla olay büyümeden önlendi, taksi sürücüsü de uzaklaştı.

Avukat ağabeyden sağduyu çağrısı

Kalabalık yaklaşık 3 kilometre yürüyerek Atatürk Bulvarı Migros mağazası önüne geldi. Avukat ağabey Gürkan Korkmaz, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Destekleriniz için çok teşekkür ederiz. Keşke Ali İsmail de burada olsaydı, bu bir direniş yürüyüşü olsaydı. Bundan sonra daha dikkatli olacağız. Can kayıplarını azaltacağız. Hatta hiç kayıp olmaması için uğraşacağız. Bu kayıplar iki taraf için de geçerli. Biz dikkatli olacağız. Sizden dikkatli olmanızı bekliyoruz, dikkatli olmanızı istiyorum. Şimdi de yürüyüş yapacaksınız, Ali İsmail'in darp edildiği, katledildiği yere gideceksiniz. Sizden ricam, Ali'nin kemiklerinin sızlanmaması için ricam kargaşa çıkmasın. Biz de saygı gösterelim, biz de saygı bekleyelim. Saygısızlığa karşı saygısızlık yapmak bizim seviyemizi düşürür. Lütfen kargaşa yaratmayalım. Şerefsizle şerefsiz olmayalım."

Alkışladı

Yapılan konuşmanın ardından kalabalık cenaze aracı ile Ali İsmail Korkmaz'ın babası ile annesinin oturduğu otomobile kırmızı karanfiller attı. Cenaze aracı alkışlar arasında Antakya'ya uğurlandı. Korkmaz'ın yarın öğlen Antakya'da toprağa verileceği belirtildi.

Dövüldüğü yerde yürüdüler

Cenaze aracının ayrılmasından sonra kalabalık Ali İsmail Korkmaz'ın darp edildiği Kurtuluş Mahallesi yunus Emre Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sonunda kalabalıktan bazıları Yunus Emre Caddesi'nde Ali İsmail Korkmaz için mum yaktı ve Korkmaz'ın fotoğrafının yer aldığı bir tişörtü yere serip üzerine karanfiller bıraktı. Kalabalığın biraz ilerisindeki AKP İl Binası önünde ise TOMA'lı çevik kuvvet polisleri görev aldı. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

 İlgili haber için tıklayınız

TANRIKULU'NDAN ALİ İSMAİL KORKMAZ İÇİN ÇAĞRI


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon