Kerem Görsev'le türler arası yolculuk

20. İstanbul Caz Festivali kapsamında Deutsche Philharmonie Merck, Opera Swing Quartet ve Kerem Görsev ile 16 Temmuz'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda konser verecek.

Yayınlanma: 11.07.2013 - 09:11
Abone Ol google-news

Deutsche Philharmonie Merck, konserde "Teatime at the Savoy" adlı projeleriyle klasik müzik ve cazın birleşiminin en güzel örneklerini sunacak. Şef, besteci, piyanist, aranjör Wolfgang Heinzel yönetimindeki Deutsche Philharmonie Merck, Opera Swing Quartet ile piyanist ve besteci Kerem Görsev ile caz severleri türler arası heyecan verici bir yolculuğa çıkaracak.

Rahmi Koç Müzesi'nde yarın düzenlenecek "Caz İçin Tuhaf Bir Yer" etkinliğinin açılışını, İngiliz caz topluluklarından "Kairos 4tet" yapacak. Etkinlikte, Fransa'nın önemli caz piyanistlerinden özgün yorumuyla caz dünyasında önemli bir yer edinen Bojan Z sahneye çıkacak.

"İçimde Aşk Var" adlı albümüyle caz dünyasında yerini sağlamlaştıran ve Milli Bermeyo ve Randy Esen gibi isimlerle çalışan Şenay Lambaoğlu, yarın Salon İKSV'de dinleyicilerin karşısında olacak. Lambaoğlu'na konserde, kornet ve saxhorn virtüözü Mederic Collignon eşlik edecek.

Blues ve soul klasiklerini zenginleştirerek yorumlayan, prodüktörlük ve şarkı yazarlığı da yapan China Moses, 13 Temmuz'da Sakıp Sabancı Müzesi'nde müzikseverlerle buluşacak. Moses'den önce müziğinde cazın yanı sıra Latin ve Güney Amerika ezgilerini de harmanlayan klarnet ve saksofon virtüözü Anat Cohen'in dörtlüsü sahnede olacak.

Caz dünyasında son dönemde ismi en çok geçen piyanistlerden Stefano Bollani, Hamilton de Holanda ile duo projesiyle 15 Temmuz'da Arkeoloji Müzesi'nde konser verecek.

Barselonalı piyanist Chano Dominguez, 17 Temmuz'da İstanbul Arkeoloji Müzesi avlusunda vereceği konserde, bir flamenko dansçısı ve vokalisti eşliğinde "Flamenco Sketches" adlı albümünden parçalar çalacak.

Ece Göksu, dünyanın en iyi armonika virtüözlerinden Gregoire Maret ile geçen yıl yayımladığı albümü "Masal"dan parçaları, 17 Temmuz'da Salon İKSV'deki konserinde dinleyicilere sunacak.

Festivalin "Ustalarla Buluşmalar" serisinde, caz ve klasik Ermeni müziğinin bileşenlerini müziğine yansıtan Suriye'nin önde gelen sanatçılarından Lena Chamamyan, Balkan şarkıları ve klasik Türk müziği eserlerine getirdiği düzenleme ve doğaçlamalarla tanınan piyanist Tuluğ Tırpan'ın üçlüsü, çellist Özer Arkun ve kanun virtüözü Göksel Baktagir ile 18 Temmuz'da Yıldız Sarayı'nda aynı sahneyi paylaşacak.

Harbiye açıkhava konserleri

Turkcell Yıldızlı Geceler Harbiye Açıkhava Konserleri kapsamında, yarın Mustafa Ceceli, 13 Temmuz'da Zülfü Livaneli, 14 Temmuz'da Anadolu Ateşi ve 16 Temmuz'da Ebru Gündeş sahne alacak.

Sahne sanatları

Mevlana Kültür ve Sanat Vakfınca düzenlenen "Sema Töreni", 14 Temmuz'da Galata Mevlevihanesi Müzesi'nde gerçekleştirilecek.

Ses ve saz sanatçılarının katılımıyla yapılacak "Sema Töreni"nde, Hüseyin Fahreddin Dede Efendi'nin bestesi olan Acemaşiran makamında Ayin-i Şerifi icra edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın "Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi" adlı oyunu, 25. Yıl Enka Kültür Sanat Buluşmaları kapsamında yarın ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Ziya Osman Saba'nın 1940'lı yıllarda yazdığı öykülerinin bir araya getirildiği "Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi" adlı kitabından Hilmi Zafer Şahin'in kolaj yaklaşımıyla sahneye aktarılan oyunda 60 yıl öncesinin İstanbul'u, kaybolan ve yaşayan değerler bağlamında anlatılıyor.

Keloğlan Masalları Müzikali, yarın, 13 ve 14 Temmuz'da Trump Alışveriş Merkezi'nde çocuklarla buluşacak.

 Sergi

"Mostari/Bir Köprü Bekçisinin Günlüğü" adlı sergi, yarın Caddebostan Kültür Merkezi'nde açılacak.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi işbirliğiyle hazırlanan sergi, yazar ve psikolog Gündüz Vassaf'ın Mostar'da geçirdiği ayları ve bir türlü ayrılamadığı, her gün başında beklediği Mostar Köprüsü'nü anlatıyor.

Fotoğraflar, görselleştirilmiş metinler, yazarın kitaptan bölümler okuduğu video ve Mostar'dan topladığı nesnelerden oluşan serginin küratörlüğünü ve tasarımını Sadık Karamustafa üstlendi.

Sergideki fotoğraflar, Tolga Bermek, Mehmet Umur, Gündüz Vassaf ve William Özkaptan, Mostar illüstrasyonları ise Ersu Pekin imzası taşıyor. Sergi, 31 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilecek

İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi'nin hazırladığı 70 eserden oluşan "Klasik Sanatlar Karma Sergisi", 16 Temmuz'da Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Hat, tezhip, minyatür, çini, ebru gibi klasik sanat dallarında, çeşitli sanatçılara ait levhalardan oluşan sergi, 20 Ağustos'a kadar ziyarete açık kalacak.

Film gösterimleri

Akbank Sanat, İspanyol Cervantes Enstitüsü ve Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperacion işbirliğiyle gerçekleştirilen "Yakın Dönem Katalan Sineması'na Bir Bakış" etkinliği kapsamında 13 Temmuz'da Roser Aguilar'in yönettiği "Benim En İyim (Lo Major De Mi)" ile 17 Temmuz'da Agusti Villaronga imzalı "Kara Ekmek (Pan Negro)" adlı filmler izlenebilecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler