Mersin'de şafak baskını: 10 gözaltı

Mersin’de, Taksim eylemlerine destek veren ve 20 Haziran’da Başbakan Erdoğan’ın Mersin’e gelişini protesto eden kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Sabah 05.00 sularında yapılan operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Bir avukat hakkında da işlem başlatıldı.

Yayınlanma: 11.07.2013 - 11:34
Abone Ol google-news

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, önceki gün sabah 05.00 sularında önceden belirlenen 17 adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Ahmet Argiş, Barış Perçem, Ayhan Yerdem, Alara Akgöz, Deniz Sonuvar, Hatice Aydoğan, Muhittin Turan Turgut adlı kişiler gözaltına alındı.

Operasyon sırasında adreslerinde olmayan Ali Sesal ve Harun Nebi Yıldız, arkadaşları hakkında bilgi almak için geldikleri Emniyet Müdürlüğü önünde gözaltına alınırken Ahmet Ölmez adlı bir kişi de sabah saatlerinde sokakta gözaltına alındı. Adresinde bulunamayan 2 kişinin de arandığı öğrenildi.

Böylece gözaltı sayısı 10’a çıktı. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin operasyonuyla gözaltına alınan kişilerin sorgulamasının Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde yapıldığı öğrenildi.
Operasyonun duyulmasının ardından Mersin Barosu’na kayıtlı bir grup avukat, gözaltına alınan kişilerin savunmasını üstlenmek için girişimde bulundu. Gözaltına alınanların ailelerinin yanı sıra çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen de Emniyet Müdürlüğü önüne geldi. Baro Başkanı Antmen’in soruşturmayı yürüten savcı ile gözaltı süresi ve savunma avukatlarının atanması konusunda görüştüğü öğrenildi. Antmen, “Şu an 9 kişi gözaltında. Baromuza bağlı avukat arkadaşlardan bir kısmı gönüllü olarak savunmada yer alacaklarını bildirdiler. Soruşturmanın içeriği hakkında bir şey söylemek için erken. Bilgi edindikten sonra kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

‘Duran avukat’ hakkında da işlem

Öte yandan, Taksim eylemleri sürecine Mersin Adliyesi içinde ‘duran adam’ eylemi yaparak destek veren ve eylemler sırasında gözaltına alınanların gönüllü avukatlığını yapan Mersin Barosu avukatlarından Onur Kale hakkında da yakalama emri çıkarıldığı öğrenildi. Gözaltı operasyonunu haber aldıktan sonra Emniyet Müdürlüğü’ne gelen Onur Kale’nin savunma avukatı olmak istediğini belirttiği ancak kendisine ‘Sizin hakkınızda da yakalama emri var. Savunma avukatı olamazsınız’ denildiği öğrenildi. Kale’nin bir süre polis gözetiminde tutulduğu, soruşturma savcılığının talimatıyla serbest bırakıldığı ve ifadesinin savcılık tarafından alınacağı da öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler