Gezi protestosuna yeni 'dış mihrak' bulundu: Irak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Enerji Bakanı Yıldız'ın, Gezi Parkı olaylarının arkasında, Irak'ta yapılan yatırımlara karşın çıkan Irak Hükümetinin olduğunu öne sürdüğünü belirtti.

Yayınlanma: 11.07.2013 - 13:06
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın, Gezi Parkı protestolarının arkasında, Irak’ta yapılan yatırımlara karşın çıkan Irak hükümetinin olduğunu öne sürmesini TBMM gündemine taşıdı.

Gezi parkı protestoları için sürekli olarak dış güç, dış mihrak, faiz lobisi söyleminde bulunan AKP hükümeti dış mihrak arasına yeni bir ülkeyi daha kattı. CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, TBMM’ye sunduğu soru önergesinde Enerji Bakanı Yıldız’ın İzmir’de 4 Temmuz’da yaptığı bir tophlantıyı gündeme getirdi.

CHP’li Oran’ın Yıldrız’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde bu gelişme şu şekilde anlatıldı:

Bakan İzmir’de kapalı toplantıda konuştu

“Enerji Verimliliği Derneği’nin (ENVERDER) İzmir Şubesinin açılışı için 04 Temmuz 2013 tarihinde ENVERDER’in yanı sıra Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleriyle birlikte İzmir Hilton Oteli 31. kat WOB Restoran’da saat 20.30'da düzenlenen akşam yemeğine katıldınız. Bu bağlamda;

- Söz konusu Toplantı sizinle Egeli ihracatçılar arasında görüş alışverişinde bulunulması ve enerji verimliliğiyle ilgili sorunların tartışılması amacıyla mı gerçekleştirildi?

CHP’ye de dayanaksız eleştiriler

- Basına kapalı yemekte toplantı konusunun dışına çıkarak CHP’ye ve milletvekillerine dayanaksız eleştiriler yönelttiğiniz doğru mudur?

Irak yeni “dış mihrak” oldu

- Yemekli toplantıda Gezi Parkı Olayları'nın, Türkiye’nin Irak'ta yaptığı yatırımlardan kaynaklandığını, Irak Hükümeti'nin uyarmasına rağmen Türkiye'nin yatırımlarını azaltmamasından dolayı Irak'ın ağaç ve çevre konularını bahane ederek ülkemiz içerisinde bu olayları düzenlediğini öne sürdünüz mü?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler