Esnaftan sahte marka baskınına tepki

Fethiye'de "Sahte marka" baskınına tepki gösteren 80 esnaf kepenk kapatan esnaf iş yerlerini kapatarak yürüyüş yaptı.

Yayınlanma: 11.07.2013 - 13:38
Abone Ol google-news

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesindeki bir grup esnaf, iş yerlerine "sahte marka" baskını yapılarak mağdur edildiklerini iddia ederek kepenk kapattı.

Hisarönü Mahallesi'ndeki yaklaşık 80 giyim mağazası esnafı, iş yerlerini kapatarak Ölüdeniz Belediyesi önünde toplandı. Grup daha sonra Stad Caddesi'nde mağazalarının bulunduğu yere kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında zaman zaman yolu trafiğe kapatan gruptakilere, beldedeki diğer esnaflar da alkışla destek verdi.


"Yasak olduğunu bilmiyordur''

Dha'nın haberine göre, Hisarönü Mahallesi'nde 10 yıldır esnaflık yapan Mustafa Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, sattıkları ürünlerin yasak olduğunu bilmediklerini, yapılan baskınlarla iş yerlerindeki ürünlere el konulduğunu söyledi.

Bu ürünlerin bir şekilde imalatının yapıldığını ve ulaşımlarının sağlanarak iş yerlerine kadar geldiğine işaret eden Coşkun, savcılıktan arama izni alan bazı avukatların iş yerlerine gelerek sahte ürün aradığını anlattı.

 


"Pazarlarda da aynı ürünler var kimse onlara dokunmuyor''

Coşkun, kendisi gibi bir çok esnafın aynı sıkıntıyı yaşadığını anlatarak, "Biz buna haksızlık diyoruz. Bize zaman verilsin borcumuzu kapatalım ve bu ürünleri bir daha satmayalım. Bu dükkanlar bizim gelir kaynağımız. Pazarlarda da aynı ürünler satılıyor. Ama kimse onlara dokunmuyor" dedi.

Abdullah Evran ise savcılık izniyle iş yerine gelen avukatların arama yaptığını, daha sonra tespit ettiği ürünler konusunda anlaşma yapmak için kendisine telefon numarası bıraktığını ileri sürdü.

Savcılıktan izin alarak iş yerini arayan avukatın uzlaşmak için kendisinden rüşvet istediğini iddia eden Evran, avukatların yetkili yerlerden aldığı izinle bu işi yapmalarına anlam vermediğini söyledi.

Kepenk kapatan esnafın tepki amacıyla bir süre iş yerlerini açmayacakları öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler