'Kazlıçeşme Taksim'den büyük ama..'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD'ın Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendiği iftarda yaptığı konuşmada; " Kazlıçeşme Taksim'den daha büyük ama en büyük meydan sandıktır"dedi.

Yayınlanma: 11.07.2013 - 19:49
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD'ın Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendiği iftara katıldı. İftardan sonra Başbakan Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Başbakan Erdoğan'ın açıklamarının satır başları:

 - Boşnak katliamında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Aynı çifte standart yaklaşımı, şu anda Suriye'de ve Mısır'da görüyoruz. Suriye'de 100 bini bulan insan öldürüldü. Ne yazık ki ciddi bir ses yaklaşım yok. Suriye halkı dünyanın ilgisizliği nedeniyle hergün çok acı katliamlar yaşıyor. Mısır, çok acıdır ki demokratik ülkeler tarafından destekelenen bir askeri darbe nedeniyle yalnız kalmanın, yalnız bırakılmanın derin acısını yaşıyor. Acı hadiseler yaşandıktan sonra fiziki yaralar tedavi edilse de, kalpler tamir edilemiyor. Kalplerdeki yaraya malesef şifa bulunamıyor. Türkiye olarak özellikle İslam coğrafyasında derinleşen adaletsizlik ve güvemnsizlik duygusuna her fırsatta dikkat çektik. Birleşmiş Milletler nezdinde, NATO'da, Avrupa Birliği'nde, Amerika'da, Rusya, Çin gibi ülkeler nezdinde bölgedeki rahatsızlığı, nedenlerini, sorunları çok samimimi bir dille ifade ettik. Medeniyetler İttifakı girişimi ile bu güven bunalımını aşmaya çalıştık.

"Hangi ülkede olursa olsun, Her darbe gayrimeşrudur"

Mısırda yaşanan olaylar bölgenin geleceği açısından, bölgenin batı ile olan ilişkisi açısından çok ciddi komplikasyonlara sebep olacağının altını çizen Erdoğan, " Bosna meselesine, Filistin meselesine karşı takınılan çifte standart kalpleri yaralamışken şimdi Mısır'a karşı takınılan tavırda kalplerdeki yarayı daha da derinleştirecek, yaraların tedavisini daha da zorlaştıracaktır. Bize günlerce Tahrir Meydanı'nı gösterdiler. Bize günler boyunca Cumhurbaşkanı Mursi'ye karşı protestoları gösterdiler. Tahrir Meydanı'nda gösterilerin olması bir darbeyi meşru hale getirmez. Eğer meydanlar bir göstergeyse, o zaman Adeviye Meydanı'nı nereye koyacaksın.

Yani her Cumhurbaşkanı seçiminden sonra meydanlarda bu tür gösteriler oluyorsa, hemen bir darbe mi olacak. Böyle yanlış bir yaklaşım olabilir mi? İktidarda kim olursa olsun, hangi ülkede olursa olsun, her darbe gayrimeşrudur. Biz malesef dört darbe yaşadık. darbeden rant sağlayanlar da oldu. Ancak her darbenin üzerinden zaman geçtikçe halk sandıkta tepkisini çok net ortaya koydu. Darbelere karşı olduğunu, darbeleri yapanları da cezalandırdığını gösterdi. Darbeleri kendilerine bir kazanç kapısı olarak görenler olabilir. İnsalık onuru her darbeyi gayrimeşru görmek durumundadır." dedi.

"Onların nasıl tuzakları varsa, Allah'ın da bir tuzağı var. Hakların dar bir tuzağı var"

Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geçmişte darbeler askerin sokağa çıkması, sıkı yönetim ilan etmesi, televizyon, radyo kanallarını işgal etmesi ile gerçekleşiyordu. Bugün ise işte Mısır'da gördüğümüz gibi meydanlar medya, sosyal medya, illegal gösterilere zemini hazırlıyor ve silahlı güçler, onun arkasından gelebiliyor. Tüm bu oyunların, senaryoların hesaba katmadığı bir nokta var. Onların nasıl tuzakları varsa, Allah'ın da bir tuzağı var. Halkların da bir tuzağı var.

"En büyük medyan sandık"

Türkiye her geçen gün daha iyiye birlik ve beraberlik içinde yürüyecektir. Kazlıçeşme Taksim'den daha büyük ama en büyük meydan sandıktır. Bugün Mısır'daki darbenin karşısında duranlar bunu onurunu son nefeslerine kadar yaşayacaktır. Bu Ramazan ayında Rabbim Mısır halkının yanında olsun.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler