Hatay'da gazlı müdahale!

Gezi parkı protestolarında ağır yaralanıp, tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra ölen Ali İsmail Korkmaz'ın Hatay'da düzenlenen cenaze töreni sonrasında olaylar çıktı.

Yayınlanma: 11.07.2013 - 20:17
Abone Ol google-news

Ali İhsan Korkmaz'ın cenazesinin toprağa verilmesinin ardından harekete geçen yaklaşık 3 bin kişilik grup, Armutlu Mahallesi'nin Gündüz Caddesi'nde toplandı. Çevik Kuvvet polisleri Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) barikatın önüne kadar gelerek müdahale için hazırlık yaptı. Olası çatışmaya karşı polis hazırlık yaparken, destek amacıyla bölgeye Jandarma Özel Harekat Timleri'de hazır bekletildi.

Hatay'da gazlı müdahale

Yaklaşık 4 saat süren beklemenin ardından, dağılmamakta ısrar eden gruplara, polis saat 21.45'de tazyikli su ve gaz bombası atarak müdalaye başladı. Harekete geçen panzer ve TOMA göstörecilerin kurduğu barikatı açarak dağıtmaya başladı.

Uzman cavuş yaralandı

Antakya'da Ali İsmail Korkmaz'ın cenazesinde çıkan olaylarda göstericiler ile polis arasına Jandarma Robocop Timleri kalkan oluşturdu. Yürümek isteyen grubun önüne geçen jandarma ekipleri, yaklaşık 5 dakikalık beklemenin ardından çekilmek zorunda kaldı. Bu arada çıkan arbedede bir uzman çavuş hafif yaralandı. Askerlerin aradan çekilmesinin ardından çevik kuvvet ekiplerinin tazyikli, su ve gaz bombalı müdahalesi geldi.

Müdahale sonucu ara sokaklara dağılan, polise taş ve bilye ile saldıran gruplara müdahale sürüyor. Olaylar sırasında bir kişi gözaltına alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler