Antikapitalist Müslümanlar Cemevi'nde

Anti-Kapitalist Müslümanlar Sarıgazi Cemevi'nde iftar açıp ceme katıldı.

Yayınlanma: 12.07.2013 - 06:54
Abone Ol google-news

Alevilerin kutsal mekanlarından Sarıgazi Cemevi'nde Anti-Kapitalist Müslümanların çağrısıyla biraraya gelen yurttaşlar kardeşlik mesajı verdi.

Anti-Kapitalist Müslümanlar dün akşam ceme katılmak için geldikleri Sarıgazi Cemevi'nde büyük bir ilgiyle karşılandı. Cemevinde bulunanlar konukları için iftar sofrası hazırladı.

Yurttaşlar yerlere serdikleri gazetelere otururak, 'yüryüzü sofrası'nı oluşturdu.

 

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ;



İftara ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık ve Sarıgazi Cemevi'nin dedesi Kasım Dede de katıldı.

Sarıgazi Cemevi'nin bahçesinde düzenlenen iftarın ardından Anti- Kapitalist Müslümanlar ve Aleviler hep beraber Perşembe Cem'ine katıldı.

Cem sonrası twitter hesabından duygularını dile getiren İhsan Eliaçık şu ifadeleri yazdı:

- Sarıgazi Cemevi'ndeki canlara bin selam. Engin hoşgörüleri, misafirperverlikleri, içtenlikleriyle gönüllerini açtılar. Unutulmazdı.

- Programda olmadığı halde iftar vaktiyle çakışınca anında avluda yer sofrası açtılar. Cemi bir saat geciktirdiler.Sonra birlikte ceme geçtik.

- Deyişler,dualar,yakarışlar,mersiyeler mükemmeldi.İslam'ın mazlum yüzü Ali,Hüseyin, Ehl- Beyt,Hünkar Hacı Bektaş mektebinden dem aldık.

- İftarı avluda, akşam namazını Cemevi'nin başka bir bölümünde kıldık. Sonra yeni yapılan bölümde perşembe Cemine katıldık.

- Mazlum yüzler gördüm. Bin yılın hasretiyle sarılan kollar gördüm. Aşkla büyüyen yürekler gördüm.Serpilen tohumlar,fışkıran güller gördüm.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler