Fillon, eski lideri Sarkozy'ye bayrak açtı

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin hafta içinde siyasete geri döneceği mesajını vermesinin ardından muhalefetteki Halk Hareketi Birliği (UMP) içindeki liderlik yarışı kızışmaya başladı.

Yayınlanma: 12.07.2013 - 09:36
Abone Ol google-news

Sarkozy döneminde başbakan olan François Fillon, yaptığı açıklamayla üstü kapalı olarak kendisinin de parti liderlik yarışında var olduğunu ifade etti.

Sarkozy'nin bazı parti üyeleri tarafından ''kurtarıcı'' gibi görülmesi ve liderliğinin dayatılmasına yine üstü kapalı ifadelerle karşı çıkan Fillon, muhalefet olarak ''öncelikle geçmişin muhasebesini iyi yapmalarını, gelecek için proje üretmelerini ve yeni yeteneklerin önünün açmaları gerektiğini'' söyledi. Fillon, UMP'nin geleceğinin sadece bir lidere bağımlı olmasına karşı olduğunu belirtti.

Fransız basını, Fillon'un bu açıklamalarını artık siyasete geri döneceğini saklamayan Sarkozy'ye karşı ''meydan okuma'' şeklinde yorumladı.

UMP delegeleri, geçen ay, 2017 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimleri için 2016 yılında parti içinde ön seçim yapılmasını kararlaştırmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler