Fransız meclisi embriyo tasarısını tartışıyor

Fransa meclisi, koşullara bağlı olarak embriyolar üzerinde bilimsel araştırma yapılmasına izin veren yasa tasarısını tartışıyor.

Yayınlanma: 12.07.2013 - 10:05
Abone Ol google-news

Tasarıya karşı çıkan yaklaşık 300 gösterici, meclis binası önünde protesto gösterisi düzenledi. Protestocuların beyaz kefenler giyerek yaptıkları meclis binası önündeki gösteri, renkli görüntülere sahne oldu. Tasarıya muhalefetteki sağcı milletvekilleri de karşı çıkıyor. Fransa'yı ikiye bölen tasarı, koşullara bağlı olarak embriyo ve embriyodan alınan kök hücreler üzerinde araştırma yapılmasına olanak sağlayacak.

Tasarıyı savunanlar, özellikle genetik hastalıkların tedavisinde bu sayede daha iyi yol alınacağı düşüncesinde. Fransa'daki Katolik din adamları tasarıya ''dini ve ahlaki değerlere aykırı olduğu'' gerekçesiyle şiddetle karşı çıkıyor. Tasarı, 16 Temmuz'da meclis genel kurulunda oylanacak. 2011 yılında konu ile ilgili çıkan yasa, bu konuda araştırma yapacakların ''Biyoloji ve Tıp Ajansı''ndan izin almasını zorunlu kılıyordu. Yeni tasarı, bu ajansın iznine bağlı kalmaksızın araştırma koşullarını belirli bir çerçeve altına alıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler