Selçuk'a mizahçılardan ödül

Mizah Üretenler Derneği'nce düzenlenen ''4. Mizah Ödülleri''nin sahipleri belirlendi. Bu yıl ilk kez verilen ''2008 Yılı Mizah Onur Ödülü''ne Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk layık görüldü.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 09:08
Abone Ol google-news

Mizah Üretenler Derneği'nden yapılan açıklamada, mizah sanatına katkıda bulunan kişi ve kuruluşların geleneksel olarak her yıl ödüllendirildiği belirtildi.

Derneğin karar kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ödüllerin dağıtıldığına dikkat çekilen açıklamada, bu yıl ilk kez verilen ''2008 Yılı Mizah Onur Ödülü''ne Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk'un layık görüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, ''mizah yazarı'' dalında Vedat Özdemiroğlu'nun, ''karikatür'' dalında Gırgır, Leman, Penguen, Uykusuz ve Homur dergilerinin, ''televizyonda mizah'' dalında Yavuz Seçkin'in, ''sinema, senaryo ve reji'' dalında Osmanlı Cumhuriyeti filminin, ''yapımcı'' dalında Şükrü Avşar'ın, ''tiyatroda mizah yazarı'' dalında ise Recep'in Sinirli Lambası adlı eseriyle Seyfi Şahin'in ödüle layık görüldüğü ifade edildi.

Bu arada, Orhan Kurt'a ''BASAD Özel Münir Özkul Ödülü'' ve Yavuz Seçkin'e ise ''Doğan Hastaneleri Özel Sağlık Ödülü''nün verileceği de bildirildi.

Ödüllerin, 2 Mart'ta Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle sahiplerini bulacağı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler