''Gezi direnişi siyasette bir milat oldu''

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, Gezi Parkı direnişinin siyasette bir milat olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 12.07.2013 - 14:26
Abone Ol google-news

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, Antakya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında Gezi Parkı direnişinin yarattığı dinamiklerin Türkiye'de siyasetin çehresini değiştirdiğini ifade etti.

Gezi Parkı olaylarından herkesin çıkarması gereken dersler olduğunu belirten Taş, şunları söyledi:

"Gezi direnişi siyasette bir milat oldu. Herkesin bu direnişten öğrenmesi gereken çok şey var. Tabii öncelikli olarak öğrenmesi gereken AKP iktidarı ve onun başbakanıdır. Gezi direnişi bir onur, özgürlük direnişidir. Halkımız artık yeter demiştir. Şimdi AKP hükümeti bundan ders almalıdır. Fakat görebildiğimiz kadarıyla Başbakan Erdoğan, bundan halen ders çıkarmış değil. Halen bu direnişin, isyanın kökünü kavramış değil. Meseleyi komployla, provokasyonlarla açıklamaya çalışıyor. Bu bildik bir devlet refleksi ve anlayışıdır. Bu hareket tamamiyle yerli bir harekettir. İç dinamiklerle ortaya çıkmış bir harekettir. Halkın onur ve özgürlük isyanıdır. Başbakan Erdoğan, ne ekmişse onu biçmiştir. Rüzgar ekmiş fırtına biçimştir. Bugün eğer bu meseleyi anlamazsa fırtına ekerse kasırga biçecektir.''

Gezi Parkı direnişine katılanlara yönelik operasyonların bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini de öne süren Taş, olaylar sırasında yaşamını yitiren iki kişinin Hatay'da toprağa verildiğini, bunların sorumlularının ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler